אוכל
אוכל

קציצות הפתעה

בטטה וברוקולי הם רק חלק מההפתעות שמחכות לכם בתוך קציצות הבשר המעולות

|מאסטר שף| פורסם21:00
Rating:4.9330reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

לקציצות:

  • בצל
  • פטרוזיליה, נענע, עירית, בזיליקום
  • 200 גרם בשר טחון (עדיף צוואר)
  • 5 פרחי כרובית
  • 5 פרחי ברוקולי
  • 1 בטטה חתוכה לקוביות
  • 1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
  • מלח, מלח גס
  • פלפל
  • מעט גרגירי כוסברה
  • פלפל שטה גרוס
  • מעט כמון
  • שמן לטיגון

לרוטב:

  • בצל
  • מעט עלי תימין
  • 5 עגבניות מגורדות
  • מלח, פלפל וכמון
  • שמן לטיגון

להגשה

  • 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות ומטוגנים

אופן ההכנה:

1קוצצים היטב את עשבי התיבול והבצל ומוסיפים לבשר.

2מוסיפים את התבלינים לתערובת הבשר (לפי הטעם).

3מאדים בסיר מיוחד את הכרובית והברוקולי למשך 15 דקות.

4מטגנים את קוביות הבטטה, תפוח האדמה, הכרובית והברוקולי (כמו טיגון צ'יפס). מתבלים במלח גס.

5יוצרים כדורי בשר סביב הירקות (בכל פעם ירק אחד או יותר, לפי הטעם).

לרוטב:

6מטגנים בצל שלם קצוץ. לאחר מכן, מוסיפים מעט עלי תימין ואת העגבניות המגורדות. מוסיפים מלח, פלפל וכמון ומבשלים על אש נמוכה למשך חצי שעה.

7במחבת/ סיר נפרד, מטגנים מעט את כדורי הבשר. כשהם מטוגנים וזהובים, מכניסים מיד לרוטב, סוגרים ומבשלים כחצי שעה.

8מסדרים בצלחת ומפזרים מעל את קוביות תפוחי האדמה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il