אוכל
אוכל

חמין מרוקאי

צ'ולנט בגרסה המרוקנית - עם מוח עצמות, בשר שריר, ביצים, כורכום וכמובן קטניות

|יינות ביתן| פורסם19:18
סיר חמין (צילום: דרור כץ יחסי ציבור)
צילום: דרור כץ יחסי ציבור
Rating:3.9126reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 3 כוסות חומוס מושרה (אפשר להמיר לשעועית לבנה או להוסיף שעועית לבנה)
  • 3 מוח עצמות
  • 450 גרם שריר בקר
  • 4 כוסות מים
  • חצי כפית כורכום
  • רבע כוס שמן
  • 8 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
  • 5 ביצים

לחיטה:

  • 1 כוס חיטה
  • בצל מטוגן עד הזהבה
  • קורט סוכר
  • כפית מלח
  • קורט קינמון
  • כף שמן
  • חצי כפית פפריקה

אופן ההכנה:

1מניחים בסיר את החומוס המושרה, מוח עצמות והבשר. מוסיפים מים, כורכום, שמן ותפוחי אדמה. מרתיחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעתיים.

2מבשלים בקלחת את החיטה עם בצל מטוגן, סוכר, מלח, קינמון, שמן ופפריקה במשך כחצי שעה. מעבירים לתוך שקית קוקי (ניתן להוסיף ישירות לסיר).

3אחרי שעתיים בישול של החמין מוסיפים כפית מלח, מניחים מעל את שקית הקוקי ואת הביצים ומעבירים לפלטה למשך לילה. בודקים את כמות הנוזלים לפני שהולכים לישון וברגע שמתעוררים.

המתכון מאת השף סהר רפאל - באדיבות "קרנבל הבשר" של רשת יינות ביתן

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il