אוכל
אוכל

שקשוקה בשר וחומוס

היא בשרית ומשביעה - אבל חוץ מזה היא שקשוקית בכל נימי נפשה: שקשוקה עם בשר טחון, שמחזיקה על כתפיה ארוחה בלי להתבלבל

|על השולחן| פורסם07:59
שקשוקה בשר וחומוס (צילום: דניאל לילה, על השולחן)
צילום: דניאל לילה, על השולחן
Rating:4.2189reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 2 כפות שמן זית
  • בצל בינוני, קצוץ גס
  • חצי כפית כמון
  • חצי ק"ג בשר טחון
  • קופסה (800 גרם) קוביות עגבניות משומרות
  • 2 כוסות גרגרי חומוס קפואים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 6 ביצים

להגשה:

  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1מחממים מחבת גדולה ורחבה על להבה בינונית. מוסיפים שמן, בצל וכמון ומאדים כ-5 דקות עד שהבצל מתרכך. מוסיפים בשר ומטגנים תוך כדי ערבוב ופירור הבשר עד שמשנה את צבעו לחום.

2מוסיפים עגבניות וחומוס ומביאים לרתיחה. ממליחים, מפלפלים, מכסים ומבשלים כ-10 דקות עד שגרגרי החומוס רכים.

3יוצרים 6 גומות קטנות ברוטב בעזרת כף ומחליקים לתוכן את הביצים. מכסים ומבשלים 5-3 דקות, תלוי במידת העשייה הרצויה. מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים.

המתכון מתוך גיליון 266 של "על השולחן".

>> עוד מתכוני שקשוקה מיוחדים של "על השולחן"

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il