אוכל
אוכל

חמין מרוקאי

אנחנו לא נוטים להפלות אוכל על בסיס עדתי, בטח שלא כשמדובר בחמין - אבל השבוע, מה לעשות, בא לנו יותר על הגרסה המרוקאית, עם ניחוחות הראס אל חנות והכורכום וגרגירי החומוס שמתפקעים מרוב טעמים. מי מצטרף?

|mako אוכל| פורסם07:05
חמין מרוקאי (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל
Rating:4.4265reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (8 מנות):

  • 1 חבילה (500 גרם) גרגירי חומוס
  • 1 כוס גרגירי חיטה
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ
  • 8 שוקי עוף
  • 1 כף גדושה ראס אל חנות
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור טחון טרי
  • 2 כפות סילאן
  • 2 בצלים, חצויים
  • 2 גזרים, חתוכים גס
  • 4 תפוחי אדמה, חתוכים לרבעים
  • ביצים לפי מספר הסועדים

אופן ההכנה:

1משרים את גרגירי החומוס בהרבה מים למשך לילה.

2מחממים סיר גדול עם שמן זית ומתחילים בהזהבה של עמוקה של הבצל הקצוץ ושוקי העוף. מוסיפים תבלינים ומערבבים היטב.

3מוסיפים את החומוס והחיטה ומערבבים.

חמין מרוקאי - מנה בצלחתומסתיים במנה שנייה|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

4יוצקים מים לכיסוי ומוסיפים סילאן.

5מוסיפים את הירקות ומשלימים בנוזלים לכיסוי. טועמים את הנוזלים כדי לוודא שהתיבול מורגש היטב.

6מוסיפים את הביצים ומבשלים חצי שעה על סף רתיחה.

7מעבירים לתנור בחום 100 מעלות או לפלטה למשך כמה שעות או לילה.

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il