אוכל
אוכל

החמין של צביקה

חמין מהביל, עשיר בקטניות ובשר, ומתקתק כהה מבישול ארוך. כי אין כמו חמין טוב בשבת חורפית

|mako אוכל| פורסם14:41
חמין, טעימא (צילום: יפית בשבקין, mako אוכל)
צילום: יפית בשבקין, mako אוכל
Rating:4.379reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • שלושת רבעי כוס שמן
  • שלושת רבעי סוכר חום
  • ארבעה תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים גס
  • בצל גדול, פרוס
  • 8 שיני שום קלופות (שלמות)
  • חצי קילו בשר לחמין, פלוס עצם (אפשר גם קישקע מוכן, אני ויתרתי)
  • כוס שעועית לבנה ששרתה לילה במים, או שעועית מבושלת ומוקפאת
  • כוס שעועית אדומה ששרתה לילה במים, או שעועית מבושלת ומוקפאת
  • חצי כוס גריסי פנינה
  • חצי כוס שזיפים מיובשים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • פפריקה

אופן ההכנה:

1מחממים שמן בסיר רחב וחסין חום ומסיפים סוכר. כשהסוכר מתקרמל (כלומר משנה צבע ומתגבש)מוסיפים את תפוחי האדמה ומזהיבים אותם. מצרפים את הבצל והשום ומזהיבים.

2מוסיפים את הבשר וסוגרים אותו מכל צדדיו. מערבבים ומוסיפים את השעועית (מסוננת כמובן), הגריסים והשזיפים המיובשים ומערבבים היטב.

3מכסים במים ועוד קצת, מתבלים ומערבבים. מביאים לרתיחה.

4מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור על חום של 100-110 ללא פחות מ-14 שעות (מומלץ אפילו 18).

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il