אוכל
אוכל

שקשוקת באלדי

השקשוקה הזו של בית הקפה הירושלמי תמול שלשום אולי נראית תמימה, אבל היא הוכתרה כאחת מעשר ארוחות הבוקר הטובות בעולם על ידי מגזין לונלי פלנט. שווה להכין

|תמול שלשום| פורסם08:25
שקשוקה (צילום: אירית אלעד,  יחסי ציבור )
צילום: אירית אלעד, יחסי ציבור
Rating:4.8107reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 2-3 פלפלים מתוקים קלויים, חצויים לאורכם ונקיים מגרעינים

  • 2-3 פלפלים ירוקים (חריפים), חצויים לאורכם ונקיים מגרעינים
  • 3-4 חצילים בינוניים קלופים, שרופים על גבי להבה גלויה
  • 3 שיני שום קצוצות גס
  • 4-5 עגבניות בשלות, קלופות וחתוכות לקוביות גסות
  • 2-3 ביצים
  • 3-4 פרוסות גבינת עיזים (נמכרת בגליל)
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום
  • 1/4 כוס שמן זית
  • כפית פלפל לבן גרוס
  • קורט מלח

אופן ההכנה:

1במחבת רחבה מחממים מחצית מכמות שמן הזית ומוסיפים את הפלפלים הירוקים והפלפלים הקלויים. צורבים במשך כ-2 דקות ומוסיפים את החצילים, השום, העגבניות, הפלפל הלבן והמלח.

2ממשיכים באידוי עוד כ-2 דקות ומוסיפים את הביצים (אפשר להוציא מחצית מכמות החלבונים ולתת דגש לחלמונים), מכסים ומבשלים על להבה נמוכה למשך כ-5 דקות.

3מסירים את המכסה ומפזרים את עלי הבזיליקום, גבינת העיזים ואת יתרת שמן הזית ומגישים עם הרבה לחם בצד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il