אוכל
אוכל

מעקודה של סמדי בומבה

תפוחי אדמה, גזרים, אפונה, תבלינים והמון ביצים בתוך מאפה אחד טעים טעים - וגם כשר לפסח. מתכון של סמדי בומבה מהעונה הראשונה והבלתי נשכחת של "מאסטר שף"

|mako אוכל| פורסם06:42
מעקודה (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.2544reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 3 תפוחי אדמה, מבושלים וחתוכים לקוביות
  • 3 גזרים, מבושלים וחתוכים לקוביות
  • 3 ביצים קשות, חתוכות לקוביות
  • 1 כוס אפונה, חלוטה קלות
  • חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • חצי כפית פלפל לבן
  • רבע כפית אבקת אפייה
  • כפית מלח
  • חצי כפית כורכום
  • מיץ מחצי לימון
  • 7-8 ביצים טרופות
  • רבע כוס שמן לטיגון בסיר

אופן ההכנה:

1מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

2מערבבים יחד את כל חומרי הפשטידה, למעט השמן.

3מחממים שמן בסיר על הכיריים. כשהשמן חם, יוצקים פנימה את העיסה ומבשלים על האש כחמש דקות.

4מעבירים את הסיר לתנור וממשיכים לאפות כמו עוגה כ-25 דקות, או שפני המאפה זהובים.

* אפשר להשתמש בסיר בקוטר 26 שמתאים לתנור, או בתבנית בעלת תחתית מתפרקת.

סמדי בומבה מכינה מעקודה, לגעת באוכלסמדי מכינה מעקודה בלייב|צילום: לילי שרצקי אלמליח, mako אוכל

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il