מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

עוף בחיטה וסלט עגבניות

תבשיל מיוחד בבישול ארוך, בו התנור עושה את כל העבודה. ההשקעה שלכם: רבע שעה למנה מעולה ומגוונת

|יש מקום בעיר התחתית, הוצאת LunchBox| פורסם16:37
עוף בחיטה וסלט עגבניות (צילום: איתיאל ציון, יש מקום בעיר התחתית, הוצאת LunchBox)
צילום: איתיאל ציון, יש מקום בעיר התחתית, הוצאת LunchBox

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 4 כפות שמן תירס

  • 10 שוקי עוף טריות
  • 2 כוסות חיטה
  • 1 כף מחוקה כורכום
  • 1 כפית פלפל שחור טחון
  • מלח לפי הטעם
  • 1 ראש שום
  • 3 עגבניות, חתוכות לקוביות בגודל של כ־½1 ס“מ
  • 1 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק
  • 1 פלפל ירוק חריף חתוך לפרוסות דקות
  • מים לפי הצורך

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל־170 מעלות. בסיר כבד מחממים את השמן. משחימים את השוקיים מכל צד עד שיזהיבו יפה־יפה. מוסיפים את החיטה עם התבלינים, נועצים ראש שום ויוצקים מים רותחים עד כדי כיסוי. מביאים לרתיחה ומורידים מהאש.

2מכסים את הסיר ברדיד אלומיניום, מעליו מניחים את המכסה ומכניסים לתנור ל־6 שעות. מסדרים על צלחת הגשה. מערבבים את העגבניות עם הפטרוזיליה והפלפל החריף, ממליחים מעט, מפזרים מעל החיטה ומגישים מיד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il