
פסטה רוזה עם שמנת בסיר אחדבערך עשרים דקות, שמנת שהכנתם בעצמכם מחמאה וחלב (בדקה), ויש לכם פסטה שהתבשלה בתוך הרוטב שלה באותו סיר. החומרים בסיסיים וכמעט תמיד יש אותם כבר בבית, בסוף נותרים מעט כלים לשטוף והטעם פשוט פגזרויטל פדרבוש|מטבח קל| פורסם11/05/2108:00 ![]() צילום: רויטל פדרבוש, מטבח קל |
אם אין לכם שמנת לבישול בבית או שגיליתם (שוב) שפג תוקפה בדיוק כשמתחשק לכם פסטה טעימה מהירה, קבלו מתכון לפסטה רוזה בסיר אחד - שבה גם את השמנת מכינים לבד, משני מוצרים שתמיד יש בבית: חמאה וחלב. איך מכינים שמנת לבישול?שמנת לבישול מכילה חלב וחמאה:כדי לקבל שמנת לבישול 5% שומן נערבב 7 גרם חמאה עם כוס חלב 3% שומן (240 מ"ל).אין צורך לשקול, על גבי החמאה יש סימון של גרמים כך שאפשר לחתוך בערך. - בשביל שמנת לבישול 10% נשתמש ב-25 גרם חמאה וכוס חלב 3%. - בשביל שמנת לבישול 15% שומן נשתמש ב-42 גרם חמאה לכל כוס חלב. התוצאה מושלמת ואחידה בדיוק כמו שמנת לבישול, והיתרון של המתכון שהוא מאפשר הכנת שמנת לבישול באחוזי השומן הרצויים. המצרכים :
להגשה:
אופן ההכנה:1מטגנים בסיר שום, צ'ילי ומלח. מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים במשך 2-3 דקות תוך כדי ערבוב. 2מוסיפים חמאה, חלב ומים (אפשר מים רותחים, כדי לקצר את זמן ההכנה). אם יש שמנת לבישול בבית - מוסיפים אותה במקום החמאה והחלב. 3מגבירים את האש לגבוהה ומוסיפים את הפסטה. מערבבים, סוגרים את הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים לפי משך הזמן המומלץ על אריזת הפסטה, תוך ערבוב מדי פעם. במידת הצורך מוסיפים עוד מעט מים רותחים (נזהרים לא לבשל יותר מדי). 4מפזרים גבינת פרמזן מגורדת ובזיליקום קצוץ ומגישים. רויטל פדרבוש מחברת ספרי בישול וכותבת את הבלוג "מטבח קל" סרטונים ומתכונים נוספים באינסטגרם של הבלוג:מטבח קל בלי להתפשר על הטעם! צלחת פסטה רוזה עם שמנת שמכינים לבד והכל בסיר אחד|צילום: רויטל פדרבוש, מטבח קלחג שמח! תגיות:רוזה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |