אוכל
אוכל

גולאש הונגרי

מתכון לתבשיל חורפי בבישול ארוך עם בשר בקר וירקות שורש. הכי חורף שיש

|מתכוניישן| פורסם21:59
גולאש מתכוניישן רוחב (צילום: דניה ויינר, מתכוניישן)
צילום: דניה ויינר, מתכוניישן
Rating:4.626reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (5 מנות):

לגולאש (4-6 מנות):

  • 3 כפות שמן זית
  • 4 גבעולי כרישה, החלק הלבן וירוק בהיר בלבד, חתוך לפרוסות דקות
  • 2 כפיות זרעי קימל
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות גדולות
  • 1 קילו בקר (לצלי), חתוך לקוביות בגודל של 2.5 ס"מ
  • 3 כפות פפריקה מתוקה
  • 3 כוסות ציר בקר
  • 400 גרם עגבניות חתוכות, כולל מיץ (קופסת שימורים איכותית מתוצרת איטליה)
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1 תפוח אדמה, מקולף וחתוך לקוביות גדולות
  • 2-3 גזרים, מקולפים וחתוכים לקוביות גדולות
  • מלח ופלפל

להגשה:

  • 1/4 כוס פטרוזליה קצוצה
  • 1/2 כוס שמנת חמוצה (לא חובה)

אופן ההכנה:

1מחממים את השמן בסיר חרס או סיר מברזל יצוק על אש בינונית ומוסיפים את הכרישה וזרעי הקימל. מבשלים כ-5 דקות עד שהכרישה רכה. מוסיפים את הפלפל האדום וממשיכים לבשל עוד 2 דקות.

2מוסיפים את הבשר ואת הפפריקה ומבשלים כ-10 דקות, עד שהבשר שחום מכל הצדדים.

3מוסיפים את הציר, מגבירים את האש ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר חלקית ומבשלים 45 דקות עד שעה, עד שהבשר מתרכך (אך לא רך לגמרי).

4מוסיפים את העגבניות, השום, תפוח האדמה והגזר ומתבלים במלח ופלפל. מכסים חלקית ומבשלים עוד 30 עד 45 דקות, עד שהירקות מוכנים והבשר רך.

5מגישים חם עם פטרוזיליה ושמנת חמוצה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il