אוכל
אוכל

שקשוקה מקסיקנית

הנה מתכון שהדבר הראשון שעלה לנו לראש כשראינו אותו הוא "איך לא חשבו על זה קודם?". קחו את השקשוקה הקלאסית, הוסיפו לה שעועית שחורה וצ'ילי וקיבלתם מתכון לטיני-ישראלי באדיבות השף אורי דובי ממסעדת בוקריה

|mako אוכל| פורסם07:00
שקשוקה מקסיקנית (צילום: טל בלומברג, mako אוכל)
צילום: טל בלומברג, mako אוכל
Rating:4132reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (1 מנות):

  • 1 בצל לבן
  • 1 פלפל אדום
  • 1 פלפל צהוב
  • מעט שמן זית
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1 קופסת שימורים (400 גרם) עגבניות קלופות
  • 1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
  • 1 פלפל צ'ילי אדום חריף, פרוס לטבעות
  • חופן שעועית שחורה מקופסת שימורים
  • 2 ביצים
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1חותכים את הבצל והפלפלים לרצועות.

2במחבת עם שמן זית מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת.

3מוסיפים את הפלפלים ומטגנים עד שכל המרכיבים במחבת מתרככים.

4מוסיפים את העגבניות הקלופות, רסק העגבניות והצ'ילי החריף. מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד שהרוטב מגיע לדרגת הריכוז והסמיכות הרצויה.

5מוסיפים את השעועית, המלח והפלפל ומערבבים. שוברים פנימה את הביצים. מבשלים במחבת על להבה נמוכה עם מכסה עד שהביצים מוכנות (כל אחד לפי טעמו).

* במקום רסק העגבניות והעגבניות המשומרות אפשר להשתמש ב-6 עגבניות תמר חתוכות לרבעים.

>> רוצים עוד? בואו לאכול אצל אורי במסעדת ארוחות הבוקר שלו

>> מחפשים עם מה לנגב את היופי הזה? בואו אל מתחם המאפים שלנו

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il