אוכל
אוכל

סינייה של קבב, אורז וכרובית

מאז שנחשפנו למנה הזאת אנחנו לא מצליחים להפסיק לחשוב עליה: תבנית של קבבים (עם אורז!) וירקות (גם כרובית!), צלויים עם מעטה מטריף של טחינה טובה. הניחו מולנו את התבנית הזו עכשיו, ונישאר חייבים לכם לנצח

|mako אוכל| פורסם07:11
סינייה של קבב, אורז וכרובית (צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל)
צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל
Rating:4.5526reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

לקבב:

  • חצי קילו בשר בקר טחון (צוואר או צלעות)
  • חצי כוס אורז פרסי
  • צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 4 כפות שמן זית
  • חצי כף בהרט
  • מלח
  • מעט שמן זית, לטיגון

לירקות:

  • 1 כרובית
  • 3 עגבניות
  • 2 בצלים
  • 2 פלפלים חריפים
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור

לטחינה:

  • כוס וחצי טחינה גולמית
  • חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
  • חצי כוס צנוברים
  • מלח
  • מיץ מלימון אחד
  • 3 כוסות מים קרים

אופן ההכנה:

1מבשלים את האורז לפי ההוראות על האריזה.

מתכונים לשבועות

2מערבבים את כל מרכיבי הקבב ויוצרים קציצות. מחממים מעט שמן זית במחבת רחבה וצורבים את הקבבים משני הצדדים.

3מחממים תנור ל-200 מעלות.

4מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים ואת הבצל והעגבניות חותכים לרבעים.

5מסדרים את הירקות בתבנית, ממליחים ושופכים מעט שמן זית. צולים בתנור החם 25 דקות. מוציאים, ומגבירים את חום התנור ל-220 מעלות.

6הטחינה: קולים את הצנוברים על מחבת יבשה (זהירות שלא יישרפו) וקוצצים גס.

7מערבבים את כל מרכיבי הטחינה לטחינה חלקה.

8מסדרים את הקבבים על תבנית עגולה ומסביבם את הירקות הצלויים. מכסים בטחינה וצולים 10 דקות נוספות.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il