אוכל
אוכל

חמין צמחוני נטול גלוטן

חמין צמחוני ונטול גלוטן, מחמם וחורפי, תבשיל עשיר בקטניות ובירקות. ארוחה שלמה בסיר אחד

|יריד האוכל של דיזנגוף סנטר| פורסם20:20
חמין צמחוני נטול גלוטן (צילום: שירן כרמל, יריד האוכל של דיזנגוף סנטר )
צילום: שירן כרמל, יריד האוכל של דיזנגוף סנטר
Rating:4.467reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (12 מנות):

  • 1 כוס גרגרי חומוס
  • 1 כוס שעועית לבנה
  • 1 כוס שעועית אדומה
  • 1 כוס אורז מלא
  • 2 בטטות בינוניות
  • 3 גזרים
  • 2 בצלים
  • 5 שיני שום
  • 1 שורש סלרי
  • 1 שורש כוסברה
  • 1 שורש פטרוזיליה
  • 2 תמרים ללא גלעין
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 1 כף כוסברה יבשה
  • 1 כף פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

1משרים את החומוס והשעועית לפחות 12 שעות לפני ההכנה

2שוטפים היטב את האורז המלא, חותכים את הבטטה ואת הגזר לרבעים שמנמנים, מקלפים ופורסים דק את השורשים.

3מקלפים את השום והבצל ומשאירים אותם בשלמותם.

4לאחר שכל המצרכים מוכנים, מסדרים אותם בסיר.

5בסיר נפרד מחממים ליטר מים ומוסיפים לשם את התבלינים והתמרים. לאחר הרתיחה בודקים את התיבול.

6לאחר בדיקת התיבול מוזגים את המים לתוך סיר החמין ובמידת הצורך מוסיפים עוד מים, עד לכיסוי מלא של החמין. מבשלים את החמין עד לרתיחה מלאה

7לאחר הרתיחה מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות וכעבור 3 שעות מנמיכים את התנור ל-120 מעלות. משאירים את הסיר לפחות ל-12-10 שעות נוספות של אפייה איטית.

* אפשר להוסיף תפוחי אדמה, ביצים קשות או פפריקה חריפה לתיבול – לאוהבי החריף.

* אסור לערבב את תוכן הסיר – לא בזמן הבישול ולא בזמן האפייה.

המתכון באדיבות הדוכן של גולדי ועדי ליריד האוכל בדיזנגוף סנטר

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il