
סופריטו שוקי עוף בסלרישוקיים הן ללא ספק החלק הכי אהוב עלינו בעוף, ומגוון האפשרויות לעבודה איתן הוא בלתי נגמר. במקרה הזה, הצמדנו להן סלרי וכרישה, וקיבלנו סופריטו שדורש כיכר לחם לניגוב לכל סועד. לא פחות|עוף טוב| פורסם22/06/1607:10 ![]() צילום: דן פרץ, עוף טוב |
המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1מחממים את שמן הזית על להבה גבוהה בסיר כבד הנכנס לתנור, וצורבים בו את שוקי העוף עד להזהבה. מוציאים את העופות מן הסיר ומכבים את האש. 2פורסים את הכרישה לפרוסות בעובי של חצי ס"מ ומעבירים לסיר עם השמן בו נצרב העוף. 3שוטפים היטב את גבעולי הסלרי, חוצים אותם לאורכם ומפזרים בסיר עם העלים. קולפים ושוטפים את שורש הסלרי, פורסים לפרוסות עבות, מסדרים גם אותן בסיר יחד עם שיני השום, ויוצקים מעל הכל את היין. 4מתבלים במלח ופלפל וסוחטים פנימה מעט ממיץ הלימון. מסדרים מעל את שוקי העוף הזהובים ומתבלים בעוד מלח ופלפל. סוחטים מעל העוף את שארית מיץ הלימון. 5מכסים את הסיר במכסה או ברדיד אלומיניום ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כשעה. כעבור שעה מסירים את המכסה וממשיכים לבשל למשך כחצי שעה נוספת (אם יש צורך, מוסיפים מעט מים או יין לבן). 6מגישים את הסיר למרכז השולחן עם כיכר לחם לבן ורך שיספוג את כל המיצים. >> על מה אתם חייבים להסתכל בסופר כשאתם קונים עוף? >> למידע ומתכונים נוספים בואו אל עמוד הפייסבוק של "אמא אין כמוך" ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |