
עוגת כרובמכירים את המנות האלה שברגע שמניחים אותן על השולחן כולם משמיעים קריאת התפעלות? עוגת הכרוב הזו היא בדיוק אחת מאלה. אורז, בשר טחון וכרוב במנה אחת מרשימה שחייבים לפנות עבורה את מרכז שולחן השבת![]() צילום: אסף אמברם, mako אוכל |
המצרכים (5 מנות):
אופן ההכנה:1מנתקים את גזע הכרוב בעזרת סכין: יוצרים בתחתית הכרוב ריבוע בעומק 3 ס"מ מסביב לבסיס העגול. 2מבשלים את ראש הכרוב במיקרוגל 15 דקות. אם אין מיקרוגל ניתן לחלוט אותו בסיר מלא מים רותחים, וכל כמה דקות לקלף את השכבה שהתרככה. 3שוטפים את האורז ומניחים בצד. מטגנים את הבשר בשמן הזית וכשהוא משחים מוסיפים אותו לקערת האורז. מוסיפים את השום והתבלינים. בשלב זה ניתן להוסיף גם נענע קצוצה, פטרוזיליה או קוביות עגבניות. 4מסדרים את עלי הכרוב בתחתית הסיר כך שיכסו בחפיפה מוחלטת את כל הסיר ודופנותיו. 5מפזרים חצי מהמלית בתחתית ומכסים בשכבה של עלים. מפזרים את יתרת המלית ומכסים בעלים נוספים ובעלים שמרפדים את הדפנות. 6מניחים מעל צלחת כבדה כמשקולת ומוסיפים מים בגובה 1 ס"מ מעל לגובה עוגת הכרוב. 7מוסיפים את הלימון ואת שמן הזית ומתבלים את המים במלח ופלפל שחור. 8מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש. 9מבשלים כשעה ו-10 דקות, עד שעלי הכרוב רכים והאורז בפנים מוכן. אם נשארו יותר מדי נוזלים ניתן לסנן אותם. 10הופכים את העוגה על צלחת הגשה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |