
תבית פטנט מאורז אדוםתבית אמיתי בשעה וחצי? וואו, הכי לקחנו! האורז האדום, העגבניות והתיבול המיוחד עוזרים להשיג את האפקט של הבישול האיטי - ולנו לא נותר אלא להסתער![]() צילום: דן לב, על השולחן |
האורז האדום הוא בעל טעם מתקתק, שמשתלב נהדר עם העגבניות ועם התיבול האופייני לתבית. הרעיון הוא להתחקות אחרי הטעמים שנולדים במשך הלילה בתנור בשיטה אחרת ובהרבה פחות זמן. וכיוון שהתבשיל לא צריך לבלות כל הלילה בתנור, הוא אידיאלי לארוחת ערב גם באמצע השבוע. המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1מבשלים את האורז בסיר עם שפע מים רותחים 15 דקות לריכוך ראשוני ומסננים. 2מחממים שמן בסיר רחב ונמוך שמתאים לתנור ומטגנים בו ירכי עוף כמה דקות מכל צד עד הזהבה. מוציאים ומניחים בצד. 3מוסיפים בצל לסיר ומטגנים 5 דקות עד הזהבה. מחזירים את ירכי העוף, מוסיפים שום ואורז חצי מבושל ומטגנים עוד 3 דקות עד שגרגרי האורז חמים ומצופים שומן. מוסיפים רסק ותבלינים ומזהיבים תוך כדי ערבוב. 4יוצקים ציר או מים רותחים ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים 20 דקות עד שהנוזלים נספגים והאורז רך ומוכן. 5בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות. 6מעבירים את הסיר לתנור ואופים 20 דקות ללא מכסה או שעה עם מכסה עד שהתבשיל נעשה שחום ומתקתק. 7מגישים עם פלחי עגבניות טריות ונענע טרייה מעל. * המתכון פורסם בגיליון 272 של מגזין "על השולחן". ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |