מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

מקרוני עם מלא גבינה

"מק אנד צ'יז", המנה האמריקאית המסורתית, אפויה בתנור עם רוטב בשמל, פסטה פשוטה והמון גבינות

|mako אוכל| פורסם19:16
מקרוני עם מלא גבינה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 500 גרם פסטה קצרה
  • 100 גרם גבינת צ'דר מגוררת
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • 100 גרם גבינת צהובה מגוררת
  • 1/2 כפית צ'ילי (לא חובה)
  • מעט מלח
  • מעט פלפל שחור
  • 50 גרם גבינת פרמזן לפיזור מעל המקרוני
  • 5 פרוסות לחם לבן ללא הקשה, מפורר במיקסר עם 50 גרם חמאה מומסת

לבשמל:

  • 100 גרם חמאה
  • 200 גרם (1/2 1 כוסות, פחות כף) קמח
  • 450-500 מ"ל (כ-2 כוסות) חלב
  • מעט אגוז מוסקט
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מינוס 2 דקות מזמן ההכנה. מסננים ומניחים בצד.

2מכינים את הבשמל: ממיסים את החמאה בסיר ומסירים מהאש. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שהוא נטמע היטב בחמאה המומסת. מחזירים לאש ולאט לאט מוסיפים את החלב, כ-½ כוס בכל פעם. לא מפסיקים לערבב, כדי שלא ייווצרו גושים (התהליך לוקח כ-15 דקות על אש נמוכה-בינונית). מוסיפים את מלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט.

3מערבבים את הפסטה עם הבשמל, הגבינות ומתבלים.

4מעבירים את התערובת לכלי חסין אש מפזרים את 50 גרם הפרמזן הנותרים ואת פירורי הלחם מעל. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-25 דקות. לפני ההגשה לתת למקרוני להתקרר כ-5 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il