אוכל
אוכל

אורז עם אפונה, גזר וטונה

מנה צבעונית, עשירה וטעימה שמכינים בקלי קלות. יכולה להוות תוספת מקורית למנה עיקרית וגם מנה בפני עצמה

|mako אוכל| פורסם06:00
אורז אפונה וגזר עם טונה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.486reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 1 בצל סגול גדול, קצוץ דק
  • 2 כוסות אורז בסמטי
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 2 כוסות אפונה וגזר קפואים
  • כפית גדושה פפריקה מתוקה בשמן
  • מלח
  • קופסת טונה בשמן זית
  • 3 כוסות מים רותחים
  • מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1מטגנים את הבצל כ-5 דקות, מוסיפים את האורז ומטגנים כ-3 דקות נוספות על אש קטנה.

2מוסיפים את השום, האפונה והגזר, התבלינים והטונה ומערבבים.

3מוסיפים את המים החמים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-18 דקות.

4מכבים את האש ומשאירים מכוסה 10 דקות נוספות.

5בעזרת מזלג מערבבים את האורז ומגישים.

ספרו לנו על מנת הטונה האהובה עליכם, ואולי תוכלו לזכות בפרס

>> בשבוע שעבר הכנו בלינצ'ס סלמון ופטריות
>> מתוקים שלי: אלפחורס לפי הספר
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il