אוכל
אוכל

בצל ממולא חיטה צמחוני וטבעוני

ניסיתם פעם לבשל עם מיץ גזר? כנראה שהגיע הזמן. סבינה ולדמן עם ממולאים נפלאים מהצומח שמתבשלים בכתום הנהדר והבריא הזה, בצירוף סלט של שקדים ומשמש מיובש

|mako אוכל| פורסם07:00
Rating:523reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 3 בצלים קלופים גדולים חתוכים לאורך
  • 1 כוס חיטה
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • רבע כוס נענע קצוצה
  • 1 כפית ממרח לימון כבוש
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כוס מיץ גזר

לסלט:

  • 4 משמשים מיובשים, חתוכים לרצועות דקות
  • 2 כפות שבבי שקדים
  • 10 עלי נענע
  • חופן עלי רוקט
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1בסיר גדול מרתיחים מים עם כפית מלח. חולטים את הבצלים כ-7 דקות ומוציאים למסננת.

2מרתיחים שוב את המים ומבשלים בתוכם את החיטה כ-10 דקות. מסננים ומצננים.

3מערבבים את החיטה עם פטרוזיליה, נענע, לימון כבוש, שמן זית, מלח ופלפל (אם רוצים אפשר להוסיף שום).

4משמנים סיר רחב. מפרידים את הבצל וממלאים כל עלה בכף גדושה של מילוי. מניחים בסיר עם התפר כלפי מטה, וממשיכים כך עם יתר עלי הבצל לקבלת שכבה צפופה של ממולאים.

5יוצקים לסיר מיץ גזר ומוסיפים מים לכיסוי במידת הצורך. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מכסים ומבשלים כ-15 דקות.

6מורידים את המכסה ומצמצמים את הרוטב במידת הצורך.

7מערבבים את כל חומרי הסלט ומתבלים. מגישים לצד הממולאים.

>> בשבוע שעבר הכנועם נוףכדורי עוף מטוגנים

>> כל האוכל הטעים שמחכה לכם בנווה שאנן

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il