אוכל
אוכל

ניוקי פולנטה אלה רומנה עם פטריות צלויות

אל חשש, בשביל הניוקי הזה ממש לא לא צריך לעבוד קשה: סבינה ולדמן עם מתכון מהיר וחגיגי לניוקי על בסיס פולנטה, שמגישים עם תערובת פטריות ועגבניות שרי צלויות

|mako אוכל| פורסם07:26
Rating:4.547reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

לפולנטה:

  • 500 מ"ל חלב (2 כוסות ועוד כף)
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה (שני שליש כוס)
  • מעט מלח
  • 100 גרם קמח פולנטה
  • 2 כפות שמן זית

לפטריות הצלויות:

  • 10 פטריות בינוניות, חתוכות לרבעים
  • 10 עגבניות שרי, חצויות
  • 1 ענף מרווה מופרד לעלים
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 כף חמאה
  • מלח
  • פלפל שחור

להגשה:

  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כפית גרידת לימון
  • פרמזן מגורד

אופן ההכנה:

1הפולנטה: מרתיחים יחד בסיר קטן את החלב והשמנת ומתבלים במלח. מוסיפים את הפולנטה בזרם איטי, תוך כדי ערבוב מתמיד, ומרתיחים שוב. ממשיכים לערבב לאורך כל התהליך. מנמיכים להבה ומבשלים 3-4 דקות נוספות, לקבלת פולנטה במרקם הרצוי וללא גושים. יוצקים לתוך תבנית מרופדת בנייר פרגמנט משומן קלות בשמן זית. משטחים ומניחים לצינון.

2הפטריות: מחממים תנור ל-190 מעלות. מערבבים את הפטריות עם העגבניות, המרווה, שמן הזית והחמאה ומתבלים במלח ופלפל. אופים כ-15 דקות. במקביל הופכים את הפולנטה על קרש חיתוך וחותכים לקוביות או קורצים עיגולים. מסדרים בחזרה על מגש ויוצקים מעל מעט שמן זית.

3ההגשה: צולים את הניוקי פולנטה בתנור בחום גבוה כ-5 דקות, עד להזהבה. מערבבים את הפטריות עם הפטרוזיליה, השום וגרידת הלימון. מניחים על צלחת הגשה את הניוקי ומעל את הפטריות. מפזרים פרמזן ומגישים.

>> בשבוע שעבר הכנותבשיל עדשים וירקותשהולך מעולה על אורז לבן

>> גזור ושמור: מה עושים עם כל חלק של עוף?

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il