1הפולנטה: מרתיחים יחד בסיר קטן את החלב והשמנת ומתבלים במלח. מוסיפים את הפולנטה בזרם איטי, תוך כדי ערבוב מתמיד, ומרתיחים שוב. ממשיכים לערבב לאורך כל התהליך. מנמיכים להבה ומבשלים 3-4 דקות נוספות, לקבלת פולנטה במרקם הרצוי וללא גושים. יוצקים לתוך תבנית מרופדת בנייר פרגמנט משומן קלות בשמן זית. משטחים ומניחים לצינון.
2הפטריות: מחממים תנור ל-190 מעלות. מערבבים את הפטריות עם העגבניות, המרווה, שמן הזית והחמאה ומתבלים במלח ופלפל. אופים כ-15 דקות. במקביל הופכים את הפולנטה על קרש חיתוך וחותכים לקוביות או קורצים עיגולים. מסדרים בחזרה על מגש ויוצקים מעל מעט שמן זית.
3ההגשה: צולים את הניוקי פולנטה בתנור בחום גבוה כ-5 דקות, עד להזהבה. מערבבים את הפטריות עם הפטרוזיליה, השום וגרידת הלימון. מניחים על צלחת הגשה את הניוקי ומעל את הפטריות. מפזרים פרמזן ומגישים.
>> בשבוע שעבר הכנותבשיל עדשים וירקותשהולך מעולה על אורז לבן
>> גזור ושמור: מה עושים עם כל חלק של עוף?