
קובה עדשיםמנה טבעונית נהדרת, טעימה ובריאה, שמשלבת שני טעמים מופלאים: מצד אחד מחית פלפלים אדומים שכדאי להכין ממנה כמות ולשמור במקרר, מצד שני גרגירי רימון טריים. איך מכינים? המתכון המצולם וכל ההוראות לפניכם |
המצרכים (5 מנות):למשחת הפלפלים
לקובה
אופן ההכנה:1מכינים את משחת הפלפלים: משרים את הפלפלים היבשים בקערה עם המים החמים כחצי שעה. 2לאחר חצי שעה מורידים את העוקץ, מנקים מהזרעים וטוחנים את הפלפלים במעבד מזון יחד עם שמן הזית. ניתן לשמור במקרר עד שבוע. 3מחממים רבע כוס שמן זית בסיר בינוני ומוסיפים את הבצל. מטגנים את הבצל היטב עד שהוא משחים. 4מוסיפים את העדשים יחד עם הכמון, הפפריקה והמלח ומטגנים כמה שניות. מוסיפים לסיר את המים, מכסים ומבשלים על אש קטנה כרבע שעה. 5מוסיפים לסיר את הבורגול, מכבים את האש ומשאירים מכוסה ל-10 דקות. מעבירים את הבלילה לקערה ומכניסים למקרר לחצי שעה. 6מוציאים מקירור ומוסיפים את משחת הפלפלים, יתרת שמן הזית (רבע כוס), הפטרוזיליה, הנענע והפלפל הירוק והחריף. לשים את כל החומרים היטב. 7יוצרים קעריות קטנות מהבצק ומניחים על צלחת הגשה. ממלאים את הקעריות בגרגירי רימון ומעט בצל ירוק קצוץ. מזלפים מעל מעט שמן זית מלח ולימון ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |