אוכל
אוכל

קובה עדשים

מנה טבעונית נהדרת, טעימה ובריאה, שמשלבת שני טעמים מופלאים: מצד אחד מחית פלפלים אדומים שכדאי להכין ממנה כמות ולשמור במקרר, מצד שני גרגירי רימון טריים. איך מכינים? המתכון המצולם וכל ההוראות לפניכם

|mako אוכל| פורסם12:36
Rating:4.352reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (5 מנות):

למשחת הפלפלים

  • 10 פלפלים מתוקים יבשים
  • 2 כוסות מים חמים
  • 2 כפות שמן זית

לקובה

  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • כפית מחוקה כמון
  • כפית פפריקה
  • 150 גרם עדשים כתומות
  • 100 גרם בורגול מושרה (מכסים את הבורגול במים לא חמים ומשרים כ-15 דקות)
  • 400 מ"ל מים
  • כפית מלח
  • 3 כפות מחית פלפלים מתוקים
  • 1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
  • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ (אופציונלי, תלוי כמה חריף אתם אוהבים)
  • חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 2 כפות עלי נענע קצוצים
  • כוס גרגירי רימון
  • חצי כוס שמן זית
  • 1 בצל ירוק קצוץ
  • חצי לימון

אופן ההכנה:

1מכינים את משחת הפלפלים: משרים את הפלפלים היבשים בקערה עם המים החמים כחצי שעה.

2לאחר חצי שעה מורידים את העוקץ, מנקים מהזרעים וטוחנים את הפלפלים במעבד מזון יחד עם שמן הזית. ניתן לשמור במקרר עד שבוע.

3מחממים רבע כוס שמן זית בסיר בינוני ומוסיפים את הבצל. מטגנים את הבצל היטב עד שהוא משחים.

4מוסיפים את העדשים יחד עם הכמון, הפפריקה והמלח ומטגנים כמה שניות. מוסיפים לסיר את המים, מכסים ומבשלים על אש קטנה כרבע שעה.

5מוסיפים לסיר את הבורגול, מכבים את האש ומשאירים מכוסה ל-10 דקות. מעבירים את הבלילה לקערה ומכניסים למקרר לחצי שעה.

6מוציאים מקירור ומוסיפים את משחת הפלפלים, יתרת שמן הזית (רבע כוס), הפטרוזיליה, הנענע והפלפל הירוק והחריף. לשים את כל החומרים היטב.

7יוצרים קעריות קטנות מהבצק ומניחים על צלחת הגשה. ממלאים את הקעריות בגרגירי רימון ומעט בצל ירוק קצוץ. מזלפים מעל מעט שמן זית מלח ולימון ומגישים.

>> עוד מתכון טבעוני נהדר: בצל ממולא חיטה

>> וגם פוקאצ'ה מושלמת עם זעתר ושמן זית

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il