אוכל
אוכל

אורז עם ירקות ונקניקיות

גם אורז, גם נקניקיות וגם חצילים, שעועית ירוקה ואפילו אדממה - כולם מתבשלים ביחד בסיר אחד והופכים להיות מנה שהיא בעצם ארוחה שלמה. איך אנחנו אוהבים מתכונים כאלו

|mako אוכל| פורסם10:30
אורז בסמטי עם נקניקיות בניחוח ג'ינג'ר (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:433reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • בצל גדול, קצוץ
  • חציל קטן, חתוך לקוביות
  • 400 גרם נקניקיות (איזה שאוהבים, עדיף להשקיע באיכותיות), חתוכות לפרוסות לא דקות מדי
  • 4 שיני שום, כתושות
  • כף ג'ינג'ר טרי מגורר
  • כוס וחצי אורז בסמטי, שטוף ומסונן
  • 200 גרם שעועית ירוקה, חתוכה למקטעים (אפשר גם קפואה)
  • 3/4 כוס פולי סויה קלופים וקפואים (אדממה מקולפת)
  • כף שמן שומשום
  • מלח
  • שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:

1מטגנים בסיר עם שמן זית את הבצל עד שהוא מזהיב - לא מוותרים ונותנים לו לפחות 6-7 דקות בסיר תוך כדי ערבוב, עד שהוא תופס צבע עמוק.

2מוסיפים את החציל (אם צריך אפשר להוסיף עוד קצת שמן) ומטגנים, תוך כדי ערבוב כ-5 דקות נוספות. מוסיפים לסיר גם את הנקניקיות, השום והג'ינג'ר, ומטגנים כ-2 דקות.

3מוסיפים את האורז המסונן ומערבבים אותו עם הירקות שבסיר. מוסיפים גם את השעועית הירוקה והאדממה. מוסיפים 3 וחצי כוסות מים רותחים. מביאים לרתיחה, ממליחים, מוסיפים שמן שומשום ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות, עד שהמים נספגים כולם. מכבים את האש ונותנים לתבשיל לעמוד עוד 15 דקות לפני שפותחים את המכסה.

>> בשבוע שעבר הכנו קציצות תירס ופרגיות
> הכירו את פלורה - פיצרייה חדשה בירושלים
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il