1מתחילים מהגולש: בסיר שטוח מחממים את השמן ומטגנים את הבצלים כ-5 דקות.
2מוסיפים את הבשר ומטגנים אותו עד שהוא מתחיל להשחים. מוסיפים את כל התבלינים ואת המים. מבשלים כחצי שעה ומוסיפים את העגבניות המגוררות, את העגבניות המשומרות ואת עלי הדפנה מבשלים עד לריכוך הבשר.
3בינתיים מכינים את הפולנטה: בסיר על אש גבוהה שמים את המים, המלח והשמן. מוסיפים את הפולנטה בהדרגתיות לסיר ומערבבים כל הזמן עם כף עץ. נשארים על אש גבוהה למשך כל זמן הבישול.
4ממשיכים לערבב במשך 20-25 דקות, עד שהעיסה מגיעה למרקם הרצוי.
5מגישים את תבשיל הגולאש על הפולנטה, עם העלים הירוקים ופלפל צ'ילי חריף.