אוכל
אוכל

גולאש מהיר על פולנטה

לפעמים מתחשק תבשיל כזה של בית, אבל אין זמן לעמוד כל היום על הסירים. הגולאש הזה, שמתבשל עם בצל ועגבניות במשך שעה אחת בלבד ואז מצטרף לפולנטה ביתית שאוהבת רוטב, יסגור לכם את הפינה ויעשה עבודה מצוינת

|mako אוכל| פורסם08:03
Rating:4.820reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 1 ק"ג אנטרקוט (או שפונדרה או בשר צלעות), חתוך לקוביות
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 2 בצלים אדומים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 בצל לבן, חתוך לקוביות קטנות
  • כפית וחצי מלח
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפיות פלפל אדום מתוק (מרוקאי)
  • רבע כפית פלפל חריף אדום
  • כפית שטוחה קימל (לא חובה)
  • מעט סוכר
  • ככוס מים
  • 1 קופסת שימורים של עגבניות קלופות (או עגבניות חתוכות לפלחים)
  • 3 עגבניות אדומות, מגורדות
  • 2 עלי דפנה
  • בצל ירוק או עלי סלרי קצוצים ופלפל צ'ילי - להגשה

לפולנטה:

  • 1/2 ק"ג פולנטה
  • 4 כוסות מים רותחים
  • כפית מלח
  • 2 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה:

1מתחילים מהגולש: בסיר שטוח מחממים את השמן ומטגנים את הבצלים כ-5 דקות.

2מוסיפים את הבשר ומטגנים אותו עד שהוא מתחיל להשחים. מוסיפים את כל התבלינים ואת המים. מבשלים כחצי שעה ומוסיפים את העגבניות המגוררות, את העגבניות המשומרות ואת עלי הדפנה מבשלים עד לריכוך הבשר.

3בינתיים מכינים את הפולנטה: בסיר על אש גבוהה שמים את המים, המלח והשמן. מוסיפים את הפולנטה בהדרגתיות לסיר ומערבבים כל הזמן עם כף עץ. נשארים על אש גבוהה למשך כל זמן הבישול.

4ממשיכים לערבב במשך 20-25 דקות, עד שהעיסה מגיעה למרקם הרצוי.

5מגישים את תבשיל הגולאש על הפולנטה, עם העלים הירוקים ופלפל צ'ילי חריף.

>> בשבוע שעבר הכנו קובה במיה נהדרת בשעה
>> והנה עוגת גבינה קלילה שתעשה לכם את העונה
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il