
ספגטי עגבניות ונקניקיות בסיר אחדהמתכון הזה הוא מסוג המתכונים שכותבים את עצמם, אין בו שום דבר מפתיע או מקורי. אבל אחרי שראינו שזה לא קרה והילדים דרשו פסטה נקניקיות - עשינו את זה בשבילו. לא במיוחד בריא, לא מזין בכלל, אבל אוף כמה טעים![]() צילום: דנה בר-אל שוורץ |
פסטה עם נקניקיות היא לא באמת מאכל שמצריך מתכון. מטגנים נקניקיות, מבשלים פסטה, וזהו בערך. רוצים את זה עגבנייתי? הוסיפו רסק עגבניות, באמת לא תורה מסיני. אז למה אנחנו בכל זאת מעלים את המתכון הזה? גם כי אחרי שהכנו אותו כמה וכמה פעמים, בכל פעם בשינויים קלים, גילינו שזאת אחת הארוחות שהילדים הכי אוהבים, ואם להודות על האמת גם אנחנו עצמנו לא ממש מצליחים לסרב לקערה כזאת. ולמה עוד? כי מצאנו שהכמות של שני בצלים היא האידיאלית לתוצאה המתקתקה שאנחנו אוהבים, שהכי כיף להשתמש בחצי פפריקה מתוקה רגילה וחצי פפריקה מעושנת, שמוסיפה ארומה של ביסלי לכל העסק (הכי כיף, אבל לא חובה), ובעיקר שממש לא צריך לבשל בנפרד את הפסטה. הכל עובד נהדר בסיר אחד. המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1מרתיחים קומקום מלא במים. 2מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא מתחיל להזהיב. 3פורסים את הנקניקיות לטבעות (אם יש ילדים קטנים - חצאי טבעות או קוביות קטנות) ומוסיפים למחבת. ממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהנקניקיות מתחילות להשחים (אם אין סבלנות אפשר לא להגיע לשלב הזה, אבל כדאי). ספגטי נקניקיות בסיר אחד. יעבוד עם כל פסטה|צילום: דנה בר-אל שוורץ4מוסיפים רסק עגבניות, פפריקה מתוקה ופפריקה מעושנת, פלפל ומלח ומטגנים עוד 2 דקות תוך ערבוב. 5מכניסים את הספגטי לסיר (אם הוא לא נכנס אפשר לשבור אותו לכמה חלקים), ומוסיפים מים רותחים עד שהספגטי מכוסה. 6מכסים את הסיר, מנמיכים להבה ומבשלים כ-15 דקות. מערבבים מדי פעם. אם רואים שהספגטי כבר מבושל ועדיין יש נוזלים - פותחים את המכסה ונותנים להם להתאדות כמה דקות. אם כבר אין מים והספגטי עדיין לא רך - מוסיפים מעט מים רותחים, מערבבים וממשיכים לבשל. תגיות:נקניקיות ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |