mako
פרסומת

3 ארוחות צהריים מהירות לתחילת השבוע

חג אחד מאחורינו, עוד 200 לפנינו, ומה נאכל בין לבין? אלה ההצעות שלנו, שישאירו לכם הרבה כוחות להמשך השבוע ולארוחה המפסקת שלקראת סופו. עוף טחון מוקפץ, עראייס בטורטייה ופסטה פוטנסקה בסיר אחד - רק תבחרו מה מכינים מתי

מערכת mako אוכל
mako
פורסם: | עודכן:
עוף טחון מוקפץ עם שבבי אורז
עוף טחון מוקפץ עם שבבי אורז | צילום: פאני דוד, mako אוכל
הקישור הועתק

מוקפץ עוף

בניגוד לכל המוקפצים המוכרים, את המנה הזו לא מכינים עם נודלס וגם לא עם אורז, אלא עם מה שנקרא שבבי אורז (אולי לא שמתם לב, אבל היום אפשר למצוא כאלה כמעט בכל סופר). בגזרת החלבון יש לנו כאן עוף טחון - גם כן לא הבחירה המיידית - וחוץ מזה בצל, פטרוזיליה ותבלינים. דרך נוספת, מהירה ומעניינת, להכין למשפחה עוף ואורז - אבל הכי לא כמו שהם רגילים. 

שיפודי עראייס מטורטייה

היתרון במנה הזו הוא שהיא מושלמת, החיסרון - שלא מדובר במנה שאפשר להכין מראש ולהשאיר לילדים בצלחת במקרר, שיחממו במיקרו. זה העניין עם עראייס - מכינים ואוכלים או שזה פשוט לא אותו הדבר. בניגוד לעראייס הרגיל, כאן הבשר המתובל מצוות לטורטייה, ולא לפיתה, והוא משוטח עליה ומתגלגל יחד איתה. סלט וטחינה ליד, חובה.

רפאלו - פוטנסקה לפני
פוטנסקה בסיר אחד - לפני | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
רפאלו - פוטנסקה אחרי
ואחרי | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

פסטה פוטנסקה בסיר אחד

את כל הכוח שלנו אנחנו שומרים לשתי הארוחות של כיפור שמחכות לנו בהמשך השבוע: המפסקת ושוברת הצום. לכן את הפסטה של תחילת השבוע אנחנו מכינים בגרסת ה"סיר אחד". זורקים דברים לסיר, מדליקים אש, מכבים אש, אוכלים.

שבוע טוב.