mako
פרסומת

3 ארוחות צהריים סופר-טעימות לתחילת השבוע

השבוע הכל כל כך טעים, שההתלבטות קשה במיוחד: יש קציצות עוף ותירס (עם צ'יפס מדובר בארוחה מושלמת), יש שוקיים עם פתיתים בסיר אחד (מתכון של תום פרנץ) ויש כרוב ממולא בסגנון מפרום, שהוא הרבה יותר פשוט להכנה ממה שאתם חושבים (לא, לא מגלגלים את הכרוב)

הדר אליאס
mako
פורסם:|עודכן:
קציצות תירס ופרגית - אחרי
קציצות תירס ופרגית - אחרי|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
הקישור הועתק

קציצות תירס ועוף

מה כיף בקציצות האלה? ראשית, שהן מטוגנות (ועוד בציפוי פירורי לחם). אין מה לעשות, לאוכל מטוגן יש יתרון שאין לאוכל אחר. שנית, שיש בהן גרעיני תירס שגורמים להן להזכיר שניצל תירס, שהוא לטעמנו מאכל אלים; ושלישית - שלא מכינים אותן מחזה עוף אלא מנתח פרגית, וכך מבטיחים שגם יהיו עסיסיות כהוגן.

שוקי עוף עם פתיתים
שוקי עוף עם פתיתים|צילום: צילום: דניאל לילה, סגנון: נועה קרניק, מגזין טעימות

תבשיל מהיר של שוקי עוף ופתיתים בחלב קוקוס

מתכון ותיק של תום פרנץ לסיר שהוא ארוחה שלמה. מה יש לנו שם? שוקי עוף, פתיתים, בצל (רגיל וירוק) וגם קוביות של קישואים כדי שאף אחד לא ישאל "אבל איפה הירק". כל אלה מתבשלים כאיש אחד ברוטב שהבסיס שלו הוא חלב קוקוס ופסטו, והתוצאה כל כך טעימה שלרגע תחשבו שקפצתם לאיזו מסעדה אסייתית בלי לשים לב. הטרחה היחידה היא הטיגון המוקדם של העוף, וגם זו טרחה זעירה למדי.

מפרום כרוב
מפרום כרוב|צילום: יעל קצב, mako אוכל

מפרום כרוב

המתכון הזה, שהוא לדעתנו מבריק, הוא מעין הכלאה בין מפרום לכרוב ממולא, שני מאכלים שאנחנו מוכנים שיגישו לנו בכל יום לארוחת צהריים ולעולם לא נגיד שנמאס. את הכרוב הממולא הוא מזכיר בזה שהוא כרוב, והוא ממולא. אבל למעשה מדובר במנה שהולכת בדרכו של המפרום: מכינים מילוי בשרי, יוצרים מעין כריך שלו עם הירק, מטגנים בקמח וביצה טרופה ואז מבשלים ברוטב עגבניות. פתאום הכל מסתדר!

שבוע טוב.

מצאתם טעות לשון?