mako
פרסומת

3 מתכונים לארוחת צהריים מהירה

לנו היום ראשון הזה מרגיש כמו יום ראשון של עוף עם זיתים, אבל אם אתם פחות בעניין אתם בהחלט מוזמנים להכיר את הפלאו בג'יג' העירקי, או לטבוע בתוך לזניית חצילים טובה. מנסים להתחיל שבוע על רגל ימין

מערכת mako אוכל
mako
פורסם:|עודכן:
עוף עם זיתים של סבתא עליזה
עוף עם זיתים של סבתא עליזה|צילום: פאני דוד, mako אוכל
הקישור הועתק

עוף עם זיתים

תבשיל של כרעי עוף עם עגבניות, בצל מטוגן וזיתים, וגם קצת פלפל חריף, לאמיצים. מתחילים בבישול על הכיריים אבל הכי כיף לתת את חצי השעה האחרונה בתנור, ללא כיסוי, בשביל לקבל את הצריבה היפה הזאת שכבר עושה אותנו רעבים.

פלאו בג'יג'
פלאו בג'יג'|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

פלאו בג'יג'

אם אתם שואלים מה זה פלאו בג'יג' זה רק מוכיח שאתם צריכים להכין כזה. מדובר בתבשיל עוף ואורז עיראקי, קלאסיקה של ארוחה בסיר אחד. מה עוד יש שם? עגבניות, קצת תבלינים, והמון טעם של בית. בכמויות.

לזניה חצילים
לזניה חצילים|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

לזניית חצילים

אנחנו מודים שצריך לטגן חצילים בשביל הלזניה הזאת. ואנחנו מודים שלפני הטיגון צריך להמליח אותם ולתת להם להגיר נוזלים. הכל אמת. אבל מרגע שצלחתם את שני השלבים האלה - נשאר לכם רק לתקתק רוטב עגבניות (אפילו בישול הוא לא צריך!) ולבצע מלאכת הרכבה שאפילו בן ה-3 שלכם יוכל לסייע בה (שלא לומר לעשות אותה בעצמו). ובסוף מה? יש לכם לזניית חצילים!

בתיאבון!

מצאתם טעות לשון?