mako
פרסומת

3 מתכונים לארוחות צהריים מאוזנות של אחרי החגים

במציאות שלנו אומנם קשה להכריז על שגרה, אבל אחרי כל החגים, הארוחות, הנשנושים והאכילה בחוץ - נראה שהחזרה למסגרות וסיום החופש זה אחלה זמן לארוחת צהריים מזינה ומאוזנת: תבשיל עדשים, בודהה בול או סלט עם גרגירי חומוס

ליה אור
mako אוכל
פורסם:
תבשיל עדשים מתובל
יופי של ארוחה בפחות משעה | צילום: נטע-חן ליבנה, mako אוכל
הקישור הועתק

תבשיל עדשים

מנה מעולה שקצת מזכירה קצת צ'ילי קון קרנה בזכות תיבול פיקנטי כיפי ובעיקר בזכות הנראות, אבל היא טבעונית לחלוטין ואפילו שמדובר בקטניות, אין צורך בהשריה מראש. יש כאן שילוב מעולה של טעמים וירקות, וביחד עם אורז לבן פשוט אפשר לסגור ארוחת צהריים משביעה, מזינה וטעימה. 

בודהה בול

מעבר למראה המגרה והמזמין של המנה הזאת, זאת ללא ספק אחת הדרכים המהנות לשלב בהן טופו. ההמלצה היא להשרות את הטופו המרינדה לילה לפני או לפחות כמה שעות, אבל גם אם לא הספקתם או התכוננתם מראש - זה עדיין יהיה טעים. הרכב הירקות והתוספות יכול להשתנות בהתאם להעדפות אישיות, והקיצוץ וההכנה הם סוג של ריפוי בעיסוק. ארוחה טעימה, משביעה ומזינה לכל יום ובכל שעה, שגם ממש אפשר לקחת ללימודים או לעבודה (לארוז את הרוטב בנפרד ולשקשק). 

קערת בודהה עם טופו ודלורית
קערת בודהה עם טופו ודלורית | צילום: אורי שביט, mako אוכל

סלט שומר וגרגירי חומוס

אין כמו סלטים שהם ארוחה שלמה, בטח כשמדובר בסלט כל כך מיוחד וטעים. אפשר לוותר על החמאה ולהסתפק בשמן זית בלבד, וכמובן שאפשר להשתמש בגרגירי חומוס מוכנים לשימוש.

סלט גרגירי חומוס ושומר
סלט גרגירי חומוס ושומר | צילום: דרור עינב, mako אוכל