mako
פרסומת

3 ארוחות צהריים כיפיות לשבוע הראשון של החזרה ללימודים

כולנו בהתרגשות שיא לקראת פתיחת שנת הלימודים (טוב, כולנו חוץ מהילדים), ובתוך כל ההתרגשות הזו, עדיין צריך שיהיה משהו חם ומזין כשחוזרים בצהריים הביתה. הנה הצעות לארוחות טעימות ואהובות שמכינים הכי מהר שאפשר כדי שיישאר גם זמן לעזור עם השיעורים

ירדן וייס
mako
פורסם: | עודכן:
פרגיות ותפוחי אדמה ברוטב סויה ותמרים
פרגיות ותפוחי אדמה ברוטב סויה ותמרים. מנה שבלתי אפשרי להרוס | צילום: נמרוד סונדרס, mako
הקישור הועתק

פרגיות ותפוחי אדמה ברוטב סויה ותמרים

את המנה הזו באמת מכינים בקלות, וגם קשה עד בלתי אפשרי להרוס אותה: משתמשים בפרגיות, שהן פשוט ירכיים של עוף ללא עור או עצמות, וגם אם מתאמצים ממש אי אפשר להרוס אותן. שמים אותן בסיר עם תפוחי אדמה, ושופכים על הכל רוטב תמרים וסויה שחמחם ומתקתק, שמתקרמל לו בתנור ועוטף הכל בטעם של ליקוק אצבעות. סלט קטן ליד, ואתם יותר ממסודרים

פרגיות ותפוחי אדמה בצלחת
יכול להיות נחמד לחזור הביתה למנה כזאת | צילום: נמרוד סונדרס, mako

אושפלאו זריז שמכינים בדקות

נכון שלא מדובר פה במנה הקלאסית והמדויקת, זאת עם בשר הכבש. בכל זאת, באמצע שבוע של עבודה ולימודים קשה לדרוש ממישהו השקעה ששמורה לשבתות וחגים. אבל האושפלאו הזריז הזה, לא רק שהוא ממש נאמן למקור (בואו, יש בו בהרט), הוא מספק בדיוק את מה שהשבוע הזה צריך: ארוחה חמה בשרית וסופר טעימה, שמכינים באמת בכמה דקות.

אושפלאו מהיר
אושפלאו מהיר ומנחם | צילום: ענת אלישע, mako אוכל

פסטה בולונז בסיר אחד

הנה הוכחה שקיצור דרך באמת לא גורע מהטעם. יעל קצב מכינה בולונז משובח, עם יין אדום והכל, אבל עם אחד מהשורט קאטס האהובים עלינו: בישול של הכל, כולל הפסטה, ביחד. העמילן של הפסטה מוסיף עומק וסמיכות לרוטב, ומה שיוצא זה כל מה שטעים בבולונז, אבל בפחות זמן ובפחות כלים לשטוף.

פרסומת
פסטה בולונז בסיר אחד
פסטה בולונז בסיר אחד | צילום: יעל קצב, mako אוכל

שיהיה שבוע טוב!