mako
פרסומת

3 מתכונים לארוחות צהריים להתחלה של שבוע חדש ומפנק

לא הספקנו למצמץ והנה שוב יום ראשון ועוד שבוע מתחיל. לפני הכל, חשוב לסגור פינה בנוגע לארוחת הצהריים המתוכננת. על הפרק 3 מתכונים שכל אחד מהם לוקח לכיוון אחר: סלט, פסטה או קציצות. כולם טעימים, כולם צמחוניים וכולם לא מסובכים

ליה אור
mako אוכל
פורסם:
קציצות כרובית, טופו וקינואה
צילום: דפני פתיחה
הקישור הועתק

קציצות כרובית

בשבוע שעבר הכרנו טריק ממש מדליק לפירוק סופר זריז של כרובית. פחות או יותר מאותו רגע ידענו שמתחשק לנו להכין משהו עם כרובית, והקציצות האלה כל כך טעימות - שהיה ברור שנלך על המתכון הזה. הקינואה והטופו מוסיפים ערכים תזונתיים ובשביל הטיגון אפשר להסתפק במעט שמן זית. 

סלט אורז קריספי

הסלט הזה, שהכרנו  בטיקטוק, הוא חתיכת ג'וקר וגם נסביר מדוע: אפשר לנצל כאן שאריות של אורז, ולא רק זה - אפשר גם לשלב כאן בערך כל תוספת או ירק שאוהבים והוא עדיין יהיה טעים ומזין. אבל זה אפילו לא הסוף של הדרכים לגוון את הסלט. חוץ מתוספות קראנצ'יות וחלבונים שניתן לבחור ולנצל לפי ההיצע הביתי, גם את האורז עצמו אפשר לתבל לפי טעם אישי - חריף, מתקתק - כמה שרוצים. בקיצור, ככה למדנו לא לפסול על הסף כל מתכון רק כי הוא טרנדי, לפעמים יש לכך סיבה מוצדקת.

פסטה בצל מקורמל

אחרי 2 אפשרויות מזינות, פה מדובר במנה שהיא בעיקר מנחמת וטעימה, כמו שהרבה פעמים צריכים בראשון. זה סופר קל: פורסים בצלים, מוסיפים ראש שום, קוביות חמאה ותימין. אחרי בערך שעה, כשהבצל מקורמל (רק שימו לב שלא נשרף), מערבבים אותו עם שמנת ופרמזן, מוסיפים עוד טיפה פרמזן מלמעלה ומתיישבים ליהנות מקערה שכל ביס ממנה חלומי.