3 ארוחות צהריים מאוזנות לשבוע של הדלקות נרות
בתחילת שבוע של מטוגנים - לפחות את הקציצות נאפה בתנור. מה עוד יש לנו כאן? תבשיל טעים פצצות שלא תאמינו שמבוסס על נבטוטים (!), ובורקס דפי אורז - אבל מהסוג הבשרני. כל אחת מההצעות האלה צריכה רק סלט גדול לצידה, והיא הופכת ליופי של ארוחה

קציצות אפויות עם טחינה
את הקציצות האלה לא מטגנים אלא צולים בתנור, ואם גם תטרחו ותבקשו מהקצב (אפילו בסופר) שיטחן לכם נתח רזה של בקר - ולא נגיד צלעות - בכלל תרוויחו גירעון קלורי נחמד. חלק ממה שחסכתם נחזיר בזרזיף של טחינה, שמצטרף לחלק האחרון של הצלייה והופך את הקציצות למיני סינייה, אבל מסוג טעים במיוחד ובריא במיוחד שבדיוק הולם את שמונת הימים הקרובים.

מחבת כרובית ונבטוטים
מתכון שהתחיל באלתור אבל הפך לאחד הפייבוריטים שלנו. אין בו בשר או עוף, אבל יש נבטוטי עדשים (לא צריך להנביט, קונים אותם ככה בסופר), שהם מופת של בריאות, וכרובית שהיא אחד הירקות הכי מלבבים ואהובים של החורף. נשמע קצת חיוור? זה כי לא דיברנו על התיבול - כמון, כורכום, פלפל שחור גרוס - שנותן למנה פיל נהדר של צלי רק בלי החלק של הבשר.

בורקס אורז במילוי פרגית
אחרונה להשבוע - ארוחה של בורקס דפי אורז, שהם הסוג הידידותי של בורקס, עם מלית בשרית של עוף עם בצל מטוגן ופלפל חריף (לא חובה, כדאי). לטובת העסיסיות עדיף ללכת על פרגית ולא על חזה עוף, ואם המנה הזאת תגרום לכם לחשוב על בצק עלים - תזכרו שהלביבות של הערב לגמרי שוות את החילוף הזה.
שבוע טוב.