אוכל
אוכל
ארוחות ערב

קרטושקס (ג'אקט פוטטו)

אופים תפוחי אדמה שלמים על מלח גס עד שהם אפויים לשלמות, חותכים אותם בעודם מהבילים ומתחילים להעמיס בכל טוב. השמיים הם הגבול וההנאה מובטחת

|mako אוכל| פורסם08:00
קרטושקס (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.26reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

האפייה של תפוחי אדמה שלמים על מצע של מלח גס היא שיטה נפלאה, שמוציאה מהתפודים את המקסימום. הם נאפים באופן אחיד, הנוזלים מתאדים מתוכם וכתוצאה מכך מתקבל מיצוי של טעמים מתקתקים. אל תחששו מפני המלח, הוא לא חודר פנימה, ורוב הסיכויים שתוסיפו עוד מלח בעצמכם. בזמן האירוח כל סועד מניח תפוח אדמה אפוי בצלחת, חוצה, מועך מעט מהתוכן וממלא בתוספות האהובות עליו.

המצרכים :

  • תפוחי אדמה בגודל אחיד (1-2 לכל סועד)
  • 1 קילו מלח גס

תוספות לבחירה:

  • שמנת חמוצה
  • מוצרלה מגוררת או צ'דר
  • פטה מפוררת
  • בצל מטוגן
  • פטריות מוקפצות
  • עשבי תיבול קצוצים
  • זיתים, תירס או שעועית לבנה אפויה ברוטב
  • סלמון מעושן או טונה
  • ביצים עלומות

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-190 מעלות.

2מניחים את תפוחי האדמה (שטופים, עם הקליפה) על מצע של מלח גס ואופים שעה עד שעה וחצי, עד שהם משחימים ומתרככים.

3מכינים את התוספות בכלי הגשה ומגישים יחד עם התפודים.

המתכון פורסם לראשונה בנובמבר 2023

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il