מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
ארוחות ערב

מאפינס תפוחי אדמה וגבינות

עד כמה ארוחת הערב הזו סוגרת פינה קלילה וטעימה? החלק הכי ארוך במתכון הוא בישול תפוחי האדמה. אחרי שהם מתרככים מעבירים לתבנית שקעים, מועכים מכל הלב וממלאים בכל טוב. לא מכירים אף ילד שיתבאס למראה מגש כזה

|mako אוכל| פורסם19:24
מאפינס תפוחי אדמה וגבינות (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
צילום: יעל קצב, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית 12 שקעים:

  • 12 תפוחי אדמה קטנים (לא מקולפים)
  • כוס גבינה צהובה מגוררת (100 גרם)
  • חצי גביע גבינת שמנת (100 גרם)
  • עירית קצוצה
  • שמן זית

אופן ההכנה:

1מנקים את תפוחי האדמה קטנים ומבשלים אותם עד שהם מתרככים.

2מחממים תנור ל-190 מעלות.

3מסננים את תפוחי האדמה המבושלים, מניחים בתבנית שקעים ומועכים בעזרת כוס צרה כך שנוצרים שקעים בתפוחי האדמה (זה בסדר שתפוח האדמה "בורח" מתבנית השקעים אחרי המעיכה, אחרי האפייה אלה החלקים הכי פריכים וטעימים).

4ממלאים כל שקע בכפית גבינת שמנת, ומפזרים מעליה גבינה צהובה ועירית (בשלב זה אפשר להוסיף כל תוספת שאוהבים - תירס, פטריות, זיתים וכו).

מאפינס תפוחי אדמה וגבינות לפני אפייהמאפינס תפוחי אדמה וגבינות לפני אפייה|צילום: יעל קצב, mako אוכל

5מזלפים שמן זית מעל כל תפוח אדמה ומכניסים לתנור ל20-25 דקות עד להזהבה. מוציאים מהתבנית וזוללים.

לעוד מתכונים מעוליםממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב

או בטיקטוקהמהמם שלה

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il