מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. רלוונטי מאד לפונים בשפה העברית.

מדור האוכל של מאקו מביא ידע קולינרי מעשי שנבנה משנים של ניסיון, ניסוי וטעייה במטבח. המתכונים והטיפים נכתבים ונבדקים על ידי עורכי אוכל ואנשי מקצוע, מתוך היכרות עמוקה עם חומרי גלם, טכניקות בישול והמטבח הישראלי. זהו מקור שמחבר בין מקצוענות קולינרית לבישול יומיומי אמין ונגיש.

mako
פרסומת

2 מתכונים לארוחות ערב בלי להתאמץ

השבוע רק התחיל, ושוב צריך לדאוג לארוחה. בחרנו שני מתכונים לא מסובכים להכנה, אחד חלבי ואחת בשרי, לארוחות מתאימות לערב משפחתי רגוע בלי יותר מדי התעסקות והתארגנות על מצרכים מיוחדים

פורסם:
ענת אלישע - פסטה ברוטב שום, לימון וחמאה
ענת אלישע - פסטה ברוטב שום, לימון וחמאה|צילום: ענת אלישע, mako אוכל
הקישור הועתק

פסטה

מתכון שתמיד כדאי לשמור בהישג יד לרגעי חירום. הרוטב לפסטה מבוסס על חומרי גלם פשוטים שיש כמעט תמיד בבית, הפסטה מוכנה גג עד רבע שעה ומספקת תוצאה מפנקת. השילוב של חמאה, שום ולימון יוצר רוטב עדין אבל מלא טעם שעוטף את הפסטה ומתאים גם לילדים וגם למבוגרים. ארוחת ערב חלבית מושלמת לימים שאין בהם כוח, אבל רוצים להתפנק.

מנת פסטה ברוטב שום, לימון וחמאה
מנת פסטה ברוטב שום, לימון וחמאה|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

עראייס משופד

כנראה שכל מי שאוהב עראייס יתחבר לגרסה הקלה והמהירה הזו, שסוגרת יופי של ארוחת ערב בבית. במקום פיתה משתמשים בטורטייה, מה שמקצר תהליכים והופך את ההכנה לפשוטה במיוחד. בצלייה על הפלנצ'ה (אן מחבת ברזל/מחבת פסים) לבשר לא לוקח הרבה זמן להיצלות הטורטייה נהיית קריספית. בזמן הזה מתקתקים טחינה, עמבה סלט קצוץ בצד אם יש לכם כח, וקיבלתם ארוחת ערב בשרית שמתחסלת מהר מהצפוי. אה, ואם חסרים בבית שיפודים, אפשר גם בלי.

מצאתם טעות לשון?