מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

3 ארוחות ערב קלילות שכיף לפתוח איתן שבוע

אחת של סלט עם חזה עוף, אחת של המבורגר ביתי בגרסה קלילה והשלישית - לביבות פרסה וגבינת פטה. כן קייטנות, לא קייטנות - בערב מתכנסים כל המשפחה ביחד, ואוכלים משהו טעים. אלה ההמלצות שלנו

אוכל טוב
mako
פורסם:
סלט כרוב וחזה עוף ברוטב בלסמי
סלט כרוב וחזה עוף ברוטב בלסמי|צילום: יהודית אביב, הלוחשת לאוכל
הקישור הועתק

סלט עוף וכרוב

לא יודעים מה אצלכם, אצלנו בבית הילדים מתים על כרוב, וסלט כרוב הוא משהו שלא משנה כמה יהיה על השולחן - תמיד ייגמר עד הסוף. אז במתכון הזה, של הבלוגרית יהודית אביב (הלוחשת לאוכל), סלט כרוב ברוטב מתקתק עם חומץ בלסמי הוא כוכב, וחולק את כוכבותו עם חזה עוף מוקפץ.

כדי לוודא שגם המרקם וגם הטעם יהיו לרוחם של כל בני המשפחה, מקדימים ומשרים את החזה בתערובת של חרדל, חומץ, סויה ודבש - והתוצאה היא מנה שכל כולם זוללים בהנאה (אפילו את הסלרי שבסלט הצלחנו להחליק ככה). המהדרין מגישים את הסלט הזה עם קרוטונים. אנחנו חולמים יום אחד להיות מהדרין.

המבורגר עוף - מוכן
המבורגר עוף - מוכן|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

המבורגר עוף ותירס

המבורגר בלחמנייה זאת מנה קצת כבדה לערב, אנחנו יודעים, אבל ההמבורגר הזה, אנחנו חותמים לכם, הוא לא כבד מדי אלא בדיוק מה שבא לכם להכניס לפה ולבטן בסופו של יום עמוס. אולי זה בגלל שהוא לא עשוי מבקר שמנוני אלא מעוף טחון, ומשובץ בגרעיני תירס שמגבירים את האטרקטיבות שלו בקרב כל מי שגילו צעיר מ-20, ותכלס גם מי שמעל.

קציצות פרסה וגבינת פטה
קציצות פרסה וגבינת פטה|צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

קציצות פרסה חלביות

כרישה היא ירק שילדים לא אוהבים, אבל רק כל עוד הם יודעים שהם אוכלים אותו. מהניסיון שלנו, כשמוציאים מהמחבת קציצות מהבילות מתקתקות וטעימות יותר מהחיים עצמם - הם פתאום אוהבים כרישה מאוד. כאן, חוץ מהפרסה האמורה, יש גבינת פטה עיזים, שאתם יותר ממוזמנים להחליף בפטה רגילה, בולגרית כלשהי או כל גבינה אחרת שיש לכם בבית.

שבוע טוב!

מצאתם טעות לשון?