קציצות פרסה וגבינת פטההרבה משפחות מצטיידות לקראת פסח במתכונים לקציצות כרישה, עם או בלי בשר טחון. אנחנו מתכננים השנה דווקא על קציצות כרישה חלביות, שאולי לא מתאימות לליל הסדר אבל לכל ימי החג וחול המועד - בהחלט כן. מוזמנים גםשי-לי ליפא|מתכון לחיסכון| פורסם16/04/1907:14 ![]() צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון |
המצרכים :
לטיגון:
להגשה:
אופן ההכנה:1מבשלים וטוחנים את הפרסות: שמים את מקטעי הפרסה בסיר גדול עם הרבה מים ומבשלים כ-45 דקות עד שהן רכות מאוד. מסננים את המים, מצננים וסוחטים היטב. 2טוחנים את הפרסות במעבד מזון, בפולסים קצרים, עד שהן קצוצות גס. 3מעבירים את הפרסות לקערה, מוסיפים פטה, ביצים וקמח מצה או פירורי לחם, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מכסים בניילון נצמד ומניחים לרבע שעה כדי שהתערובת תתייצב. 4יוצרים קציצות ומטגנים: יוצקים שמן בגובה חצי ס"מ למחבת טפלון ומחממים מעל להבה בינונית. מטגנים קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול. טועמים, ואם יש צורך – מתקנים תיבול. 5יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 4 ס"מ ופוחסים לקציצות. 6מטגנים את הקציצות במשך כ-3 דקות מכל צד עד שהן זהובות ומוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים עם רבעי לימון. * הקציצות נשמרות בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. * לפני ההגשה מחממים כמה דקות בחום של 170 מעלות (או מגישים בטמפרטורת החדר). ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |