מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

3 מתכונים לארוחות ערב קלילות של פוסט חג

פנקייק מפנק ברמות מתירס טרי, פסטה עם רוטב טעים טעים של שני מרכיבים ופשטידת שאריות פתיתים עם הפתעות - סוף סוף קיבלנו את השגרה שלנו בחזרה, ואנחנו מתכוונים לחגוג את זה בארוחות קטנות, ממוקדות ונהדרות שמתקתקים בכלום זמן

אוכל טוב
mako
פורסם:
פנקייק תירס, קצ'אפה
פנקייק תירס, קצ'אפה|צילום: bonchan, ShutterStock
הקישור הועתק

פנקייק תירס מפנק ברמות

מי שהפנקייק הזה מזכיר לו את הקצ'אפההוונצואלנית לא טועה: מדובר בקרוב משפחה של אותה קצ'אפה אהובה, שגם יומה לככב פה יגיע. את הפנקייק הזה מכינים מתירס טרי (כן, אפשר קפוא ומופשר), ביצים וקצת קמח (רגיל או קמח תירס), ובתוכו מצפינים פרוסה של גבינה צפתית. כמה מתאימים השניים האלה יחד, מבינים רק בתוך הביס.

רוטב עגבניות ב-2 מרכיבים ודקה אחת
רוטב עגבניות ב-2 מרכיבים ודקה אחת|צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

פסטה ברוטב עגבניות בדקה

מכירים את הפסטות הפשוטות ברוטב אדום, שאיכשהו מצליחות להיות יותר טעימות ממנות הפסטה המושקעות והמפונפנות ביותר? תופעה מתסכלת מאוד, אבל לא כשאתם בצד של הפסטה עם רסק העגבניות. אז המתכון הזה לוקח את הפסטה ברסק רק צעד אחד קטנטן קדימה, ומוסיף לסיפור שמנת מתוקה. זהו, רסק עגבניות ושמנת מתוקה הם המרכיבים היחידים ברוטב הזה (אוקיי, מלח). ומה שהכי פדיחה זה שהוא ממש ממש טעים.

פשטידת פתיתים מלמעלה
פשטידת פתיתים|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

פשטידת פתיתים

מבחינה תזונתית פתיתים לארוחת ערב זה קצת קשוח, ולכן אנחנו מחבבים את הפשטידה הזאת, שלמרות שכולה זועקת "פחמימה ריקה" - היא דווקא מכילה הרבה יותר מזה. אז כן, הילדים שלכם יאכלו פתיתים לארוחת ערב, אבל גם קישואים, בצל, ביצים וגבינה בולגרית. ואם על הדרך נפטרנו משאריות הפתיתים משלשום, שלא היו מתקבלות בשום צורה אחרת - דיינו.

שבוע טוב!



מצאתם טעות לשון?