אוכל
אוכל

פריטטה עם אפונה וגזר

קראו לזה אומלט, קראו לזה פריטטה - אנחנו קוראים לזה אחלה של ארוחת ערב. תכינו סלט קטן בצד, ואתם מסודרים

|mako אוכל| פורסם14:04
אומלט עם אפונה וגזר (צילום: IgorDutina, Istock)
צילום: IgorDutina, Istock
Rating:4.825reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • 1/2 בצל סגול, קצוץ
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/2 פחית אפונה וגזר, מסוננת מהנוזלים
  • 5 ביצים
  • 1/2 כוס חלב
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שמן זית לטיגון
  • 20 גרם חמאה (לא חובה)

אופן ההכנה:

1מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

2מחממים שמן זית במחבת שאפשר להכניס גם לתנור (אפשר להוסיף גם חמאה, אם רוצים). מטגנים את הבצל כמה דקות על אש בינונית עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את השום הכתוש לעוד כדקה.

3מוסיפים למחבת את האפונה והגזר המסוננים ומטגנים עוד כמה דקות.

4בינתיים, טורפים היטב בקערה את הביצים והחלב, יחד עם מלח ופלפל. יוצקים את תערובת הביצים למחבת, כך שיכסו בצורה אחידה את הירקות. מעבירים לתנור לכ-15 דקות, עד שהאומלט מזהיב ויציב למגע.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il