
המצרכים :
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-230 מעלות. מרפדים שתי תבניות אפייה בנייר אפייה ומסדרים עליהן את פרוסות הלחם. מורחים על כל פרוסה שכבה נדיבה של חמאה רכה (בערך כפית לפרוסה). משאירים בצד מעט חמאה לשימון התבנית. 2מערבבים בקערית את הסוכר והקינמון. מפזרים על כל פרוסה כפית מתערובת הסוכר בשכבה אחידה. מעבירים לתנור וקולים כ-7-10 דקות, עד שהפרוסות מקבלות שכבה קראנצ'ית של סוכר. מוציאים ומצננים מעט. מנמיכים את חום התנור ל-190 מעלות. 3מכינים את המלית: טורפים בקערה את הביצים עם החלב, המלח ותמצית הווניל. 4משמנים היטב תבנית מלבנית עמוקה בגודל 20X30 ס"מ. מניחים את פרוסות הלחם בתבנית בשתי שורות ובאופן חופף (בצורת מניפה). יוצקים מעל את בלילת הביצים והחלב כך שתכסה היטב את פרוסות הלחם. מניחים לרבע שעה לספיגת הנוזלים (ניתן לשמור לילה שלם בקירור). לפני האפייה מפזרים מעל את תערובת הסוכר והקינמון שנותרה. אופים כ-30 דקות עד שכל הנוזלים נספגים היטב. 5מוציאים, מצננים מעט, חותכים לקוביות ומגישים עם יוגורט ממותק קלות ומעדן פרי. * ע"פ מתכון של דב פרלמן –Smitten Kitchen הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |