
גוזלמה פשוט ומטריףנכון, יש פה שמרים. נכון, צריך לשריין שעה להתפחה של הבצק. אבל בואו, מדובר במחיר זערורי לשלם עבור ארוחת הערב הכי טעימה בעולם, לא? מבחינתנו מעכשיו ועד סוף החיים - כל ערב גוזלמה |
המצרכים :לבצק (6 יחידות)
למילוי:
להגשה:
אופן ההכנה:1 לשים את מרכיבי הבצק במיקסר עד לקבלת בצק רך וגמיש, כ-3 דקות. 2 עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח במשך שעה. 3 מערבבים בקערה את מצרכי המילוי. 4 מחלקים את הבצק ל-6 כדורים. 5 מרדדים כדור בצק בין שני ניירות אפייה דק ככל האפשר. 6 מניחים מהמלית במרכז ומקפלים לצורת מלבן (ראו בסרטון). מרדדים את המלבן מעט, לעובי של כס"מ וחצי. 7 חוזרים על כך עם כל יחידות הבצק. 8 מחממים מחבת ומניחים את הבצק. קולים 2 דקות או עד השחמה יפה, הופכים וקולים עוד 2 דקות מהצד השני. לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב או בטיקטוק המהמם שלה
גוזלמה | צילום:
יעל קצב, mako אוכל
** מומלץ לטבול בשמנת חמוצה עם סומאק.
|