אוכל
אוכל

מאפינס, פנקייק ודונאטס - בלילת הפלא שמתאימה להמון ארוחות בוקר

החיים הם רצף מתמשך של בחירות - ככה לפחות אנחנו מרגישים כשאנחנו מתלבטים אם לפתוח את שבת בבוקר עם פנקייק, מאפין או ופל בלגי. עכשיו התלבטות אחת ירדה מהפרק: מצאנו בלילת קסם מושלמת שיוצאת פצצה בכל צורה

|mako אוכל| פורסם07:18
מאפינס פירות יער (צילום: gresei, Shutterstock)
צילום: gresei, Shutterstock
Rating:4.6123reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

אם כבר שחיתות – אז על הבוקר; זו כנראה אחת העצות הטובות שקיבלנו בחיים. פנקייקים משובצי בננות ונוטפי סירופ מייפל, מאפינס עם פירות יער או שוקולד צ'יפס, ופל בלגי עם סירופ שוקולד ואגוזים – בבוקר הכל הולך. את הפריכיות והקוטג' תשמרו לערב. לכן רבה הייתה ההתרגשות שלנו כשמצאנו את המתכון הזה שלמרתה סטיוארט, לא פחות, לבלילה המושלמת. אחת שתתאים לכל מה שציינו פה, ועוד. רוצים מתכון? חשבנו ככה.

המצרכים :

ל-4 כוסות בלילה:

  • 2 כוסות קמח
  • כפית ורבע אבקת אפייה
  • חצי כוס סוכר
  • חצי כפית סודה לשתייה
  • חצי כפית מלח
  • כוס ורבע רוויון
  • 2 ביצים גודל L
  • 6 כפות חמאה לא מלוחה מומסת
  • כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערה גדולה את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סוכר, סודה לשתייה ומלח.

2מוסיפים את הרוויון, הביצים, החמאה ותמצית הווניל. מערבבים רק כמה שצריך, אמורים להישאר גושים קטנים בבלילה.

3משתמשים מיד (לכל אחת מהאפשרויות).

4אופים בחום של 140 מעלות כ-20-25 דקות, או עד שנועצים קיסם שיוצא יבש.

רגע, מה חשבתם? שנשאיר אתכם בלי הצעות קונקרטיות לפינוקים? ככה אתם מכירים אותנו? קבלו.

מאפינס אוכמניות

אין יותר טוב ממאפין אוורירי עם אוכמניות עסיסיות. איך עושים? פשוט מוסיפים לבלילה המושלמת כוס ורבע אוכמניות, ומעבירים לתבנית שקעים או למנג'טים מכל סוג שהוא. לפני האפייה מפזרים מעל כל מאפין סוכר, ומקבלים תענוג מושלם עם מעטפת קריספית ומתוקה.

מיני פנקייקס עם שוקולד צ'יפסתכלס, למה שלא נכניס גם להם פירות יער?|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

פנקייק בננות

הבלילה המושלמת מתאימה כמובן לפנקייקס רגילים, בדיוק כמו שהיא. הם יצאו אוורירים ויפים וישמחו לבבות, אבל בהחלט אפשר להוסיף להם פרוסות בננה או אפילו מעט שבבי שוקולד, אם אתם בקטע של להתפרע.

דונאטס שוקולד אפויות עם ציפוי שוקולדלעולם אל תזלזלו בדונאטס אפויים|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

דונאטס

אנחנו יודעים, זה הכי אמריקאי שיש, אבל היי - אנחנו בכל זאת מדברים על מרתה סטיוארט, ומה קרה לכפר הגלובלי הזה שאנחנו כל כך מתגאים בו. אז אם תרכשו לעצמכם תבנית דונאטס תוכלו להכין מהבלילה דונאטס אפויות בתנור, ולחסוך לעצמכם קצת שמן עמוק. אפשר להוסיף חמאה מעורבבת עם סוכר וקינמון לפני האפייה ולקבל מעטפת קריספית, או לטבול את הדונאטס אחרי האפייה בגנאש שוקולד או זיגוג וניל – אם אתם רוצים ללכת עד הסוף.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il