אוכל
אוכל

לחמניות מרקו ממולאות

אם מרקו היה שומע שלקחנו את הלחם הקבוע שלו ומילאנו אותו בקוביות של מוצרלה, הוא כנראה היה מתעלף מהתרגשות. אז זה בדיוק מה שעשינו (כלומר לא בדיוק אנחנו, קרן אגם עשתה), וזה באמת מעלף. קבלו מתכון

|mako אוכל| פורסם07:31
לחמניות מרקו ממולאות (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.6119reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק (20-22 לחמניות):

  • 1 קילו קמח כוסמין לבן, קמח לחם או קמח לבן רגיל
  • 2 כפות (20 גרם) שמרים יבשים
  • שליש כוס (65 גרם) סוכר לבן
  • כף מלח דק
  • 3 כפות שמן זית
  • 2-2 וחצי כוסות מי ברז

למילוי:

  • 100 גרם גבינת מוצרלה קשה (או כל גבינה צהובה אחרת), חתוכה לקוביות

לבישול:

  • סיר רחב מלא במים
  • 3 כפות אבקת סודה לשתייה
  • כף מלח דק

לקישוט:

  • מלח גס

אופן ההכנה:

1לשים במיקסר את כל חומרי הבצק - מתחילים עם מחצית מכמות הנוזלים ומוסיפים בכל פעם עוד קצת. לא בטוח שתצטרכו את כל הכמות. לשים 8-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.

>> לבלוג של קרן אגם

>> לסדנאות של קרן אגם

לחמניות מרקו - שלב הבציעהלחמניות מרקו - שלב הבציעה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

2מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה שומן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר שעה עד שעה וחצי (או לילה במקרר).

3מוציאים אוויר מהבצק ומחלקים לכדורים במשקל 70 גרם כל אחד. אמורים להתקבל 20-22 כדורים.

4מסדרים את הכדורים על תבנית מרופדת נייר אפייה ומעט מקומחת, מקמחים מעט מלמעלה ומניחים למנוחה של 10 דקות.

5מרדדים כל כדור בצק לעיגול ומניחים במרכז העיגול חתיכת גבינה. סוגרים את עיגול הבצק: מעבירים את כל השוליים לאמצע כשהגבינה בעצם סגורה בפנים, ומגלגלים שוב לכדור (ראו בסרטון).

6מסדרים את כל כדורי הבצק בחזרה על תבנית האפייה, מכסים ומניחים להתפחה חוזרת של 20-15 דקות.

7מחממים תנור ל-200 מעלות.

לחמניות מרקו לחמניות מרקו|צילום: קרן אגם, mako אוכללחמניות מרקו - תקריבמקרובבבבב|צילום: קרן אגם, mako אוכל

8מחממים בסיר גדול מים עד לרתיחה, מוסיפים אבקת סודה לשתייה ומלח דק ומשאירים ברתיחה עדינה (אפשר להוסיף למים דבש או סילאן, אבל לא חובה).

9מכניסים בכל פעם 2-3 כדורי בצק למים (הכי נוח בעזרת כף מחוררת) ומבשלים כ-15 שניות מכל צד. מוציאים, מנערים קלות בשביל להיפטר מעודפי הנוזלים ומחזירים לתבנית.

10כשכל הכדורים מוכנים חורצים בחלקם העליון 2-3 חריצים עם סכין חדה, ומפזרים מלח גס.

11אופים 20-25 דקות, עד שלחמניות הפרעצל שחומות.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il