
לחמניות מרקו ממולאותאם מרקו היה שומע שלקחנו את הלחם הקבוע שלו ומילאנו אותו בקוביות של מוצרלה, הוא כנראה היה מתעלף מהתרגשות. אז זה בדיוק מה שעשינו (כלומר לא בדיוק אנחנו, קרן אגם עשתה), וזה באמת מעלף. קבלו מתכון![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לבצק (20-22 לחמניות):
למילוי:
לבישול:
לקישוט:
אופן ההכנה:1לשים במיקסר את כל חומרי הבצק - מתחילים עם מחצית מכמות הנוזלים ומוסיפים בכל פעם עוד קצת. לא בטוח שתצטרכו את כל הכמות. לשים 8-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד וגמיש. לחמניות מרקו - שלב הבציעה|צילום: קרן אגם, mako אוכל2מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה שומן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר שעה עד שעה וחצי (או לילה במקרר). 3מוציאים אוויר מהבצק ומחלקים לכדורים במשקל 70 גרם כל אחד. אמורים להתקבל 20-22 כדורים. 4מסדרים את הכדורים על תבנית מרופדת נייר אפייה ומעט מקומחת, מקמחים מעט מלמעלה ומניחים למנוחה של 10 דקות. 5מרדדים כל כדור בצק לעיגול ומניחים במרכז העיגול חתיכת גבינה. סוגרים את עיגול הבצק: מעבירים את כל השוליים לאמצע כשהגבינה בעצם סגורה בפנים, ומגלגלים שוב לכדור (ראו בסרטון). 6מסדרים את כל כדורי הבצק בחזרה על תבנית האפייה, מכסים ומניחים להתפחה חוזרת של 20-15 דקות. 7מחממים תנור ל-200 מעלות. לחמניות מרקו|צילום: קרן אגם, mako אוכל מקרובבבבב|צילום: קרן אגם, mako אוכל8מחממים בסיר גדול מים עד לרתיחה, מוסיפים אבקת סודה לשתייה ומלח דק ומשאירים ברתיחה עדינה (אפשר להוסיף למים דבש או סילאן, אבל לא חובה). 9מכניסים בכל פעם 2-3 כדורי בצק למים (הכי נוח בעזרת כף מחוררת) ומבשלים כ-15 שניות מכל צד. מוציאים, מנערים קלות בשביל להיפטר מעודפי הנוזלים ומחזירים לתבנית. 10כשכל הכדורים מוכנים חורצים בחלקם העליון 2-3 חריצים עם סכין חדה, ומפזרים מלח גס. 11אופים 20-25 דקות, עד שלחמניות הפרעצל שחומות. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |