
ביצים טורקיות (טורקיש אגז)לא סתם מנת הביצים הזאת הפכה לטרנד עולמי: ביצים עלומות עטופות ברוטב מפוצץ צבע וטעמים ומתחת יוגורט קרמי. תיזהרו לקרוא לזה שקשוקה זה סיפור אחר לגמרי, לא פחות טעים וקוראים לו טורקיש אגז. תכינו ומיד תבינו |
המצרכים :
לבסיס היוגורט:
לרוטב:
להגשה:
אופן ההכנה:1 מכינים את בסיס היוגורט: מערבבים בקערה יוגורט עם שום כתוש ומלח. 2 מכינים ביצה עלומה: מביאים סיר עם מים וחומץ על סף רתיחה, שוברים ביצה לקערה, מערבבים את המים בסיר ליצירת מערבולת ומעבירים אותה בעדינות לתוך המים. אחרי 3-4 דקות מוציאים את הביצה מהמים ומעבירים לקערה עם מי קרח (בשלב זה היא תהיה רכה מבפנים אבל יציבה מבחוץ). 3 מחממים מחבת ומערבבים בה חמאה, שמן זית ותבלינים. 4 מרכיבים את המנה להגשה: על צלחת מורחים שכבה של היוגורט, מניחים מעליו את הביצים ולבסוף יוצקים את הרוטב החרפרף מהמחבת. מגישים עם לחם. ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים
טורקיש אגז. לא לחכות, פשוט להכין | צילום:
יעל קצב, mako אוכל
בתיאבון!
|