אוכל
אוכל

סמבוסק מרובע

הסמבוסק הזה, מהבלוג של ענת אלישע, אולי נראה קצת כמו אגרול, אבל איך שתנעצו בו שיניים תבינו שמדובר בסמבוסק של החיים. עם מלית של גבינות ומעטה דקיק של סילאן - מדובר בחתיכת הברקה

|Anat Elisha Kitchen| פורסם07:04
סמבוסק מרובע (צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen)
צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen
Rating:4.521reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק:

  • 500 גרם קמח לחם/לבן
  • כף מחוקה שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 200 מ"ל חלב חמים
  • 100 מ"ל מים
  • חצי כף מלח
  • 3 כפות שמן

לפתיחה:

  • 50 גרם חמאה מומסת

למלית:

  • 500 גרם מוצרלה מגוררת
  • 250 גרם בולגרית רכה מגוררת

לציפוי:

  • 2 כפות סילאן מהולות בשלושת רבעי כוס מים
  • 2 כוסות שומשום לבן ו/או שחור

אופן ההכנה:

סמבוסק מרובעסמבוסק מרובע|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

1מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים, סוכר, חלב ומים. לשים במהירות בינונית כ-2 דקות, מוסיפים מלח ושמן ולשים עוד 7 דקות רצופות. מתקבל בצק מעט דביק, וזה בסדר.

2מעצבים את הבצק לכדור ומעבירים לקערה משומנת. מכסים ומתפיחים כשעה.

3מחלקים את הבצק ל-9 כדורים של 100 גרם כל אחד. מכסים ותפיחים 20 דקות נוספות.

4מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

5פותחים כל כדור עם מעט חמאה לעיגול דק. מניחים מוצרלה (בנדיבות) ובולגרית וסוגרים לצורת אגרול.

6מועכים מעט את הסמבוסקים וטובלים בסילאן מהול במים ולאחר מכן בשומשום.

7אופים עד הזהבה עמוקה.

המתכון פורסם לראשונה בבלוג של ענת אלישע

בתיאבון!

תגיות:סמבוסק
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il