
לחמניות במילוי נוטלהבבצק יש חלב במקום מים, וגם תוספת יפה של חמאה, כדי שלא יחסר, ובמילוי - נוטלה טהורה. לחמניות נוטלה כאלה במקפיא - ותמיד יהיה לכם משהו מתוק נגד הייאוש. לא שווה?![]() צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל |
המצרכים :לבצק (12 יחידות):
למילוי:
להברשה:
אופן ההכנה:1מערבבים בכף בקערת המיקסר שמרים, סוכר וחלב חמים ונותנים לחומרים לנוח לפחות 5 דקות. מוסיפים ביצה, מחברים וו לישה ומפעילים את המיקסר. 2מוסיפים את הקמח והמלח ולשים עד שהבצק מגיע למצב מגובש. מוסיפים תוך כדי לישה חמאה רכה ולשים עוד 5 דקות לפחות, עד שהבצק מגיע למרקם חלק, מעט דביק ואחיד. 3מעבירים את הבצק לקערה עמוקה, מכסים בניילון נצמד או במגבת ומתפיחים בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח (אפשר להתפיח לילה במקרר). 4מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים אותו ל-12 חלקים שווים. 5משטחים מעט בכף היד כל חלק של בצק, מניחים במרכז כפית נוטלה וסוגרים. מגלגלים בעדינות לכדור ומניחים על מגש מרופד בנייר אפייה. חוזרים על הפעולות עם שאר הבצק ומניחים להתפחה עד הכפלת נפח. 6מחממים תנור ל-175 מעלות. 7מברישים את הלחמניות בביצה ואופים כ-25 דקות או עד הזהבה מלאה. לבלוג של עדי -עדיקוש ** אפשר לקשט את הלחמניות בסוכריות שוקולד. ** את השמרים הטריים אפשר להמיר בשליש כמות שמרים יבשים. ** הלחמניות נשמרות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר במשך כ-3 ימים, ושורדות הקפאה מצוין. * המתכון עלה לראשונה ב2023 תגיות:עוגת שמרים ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |