אוכל
אוכל

מוזלי ביתי

כמו במסעדה, רק יותר טוב: גרנולה ביתית, יגורט ופירות טריים - ככה מתחילים יום כמו שצריך

|mako אוכל| פורסם15:07
מוזלי (צילום: IngaNielsen, Istock)
צילום: IngaNielsen, Istock
Rating:4.3270reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות-

המצרכים :

  • גרנולה (ראו מיד)
  • יוגורט - חצי גביע עד גביע לכל סועד
  • פירות פרוסים או קצוצים - ככוס לכל סועד (המומלצים: תפוזים, קלמנטינות, אגסים, קיווי, תפוחים)
  • דבש, סילאן או מעדן פרי

לגרנולה:

  • 400 גרם שיבולת שועל שלמה (לא אינסטנט)
  • כוס אגוזי פקאן
  • כוס שקדים, שלמים או פרוסים
  • 3/4 כוס גרעיני חמנייה
  • 3/4 כוס גרעיני דלעת
  • חצי כוס קוקוס
  • קמצוץ מלח
  • 100 גרם חמאה
  • כוס דבש או סילאן
  • כוס צימוקים או חמוציות

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערה את שיבולת השועל, האגוזים, השקדים, גרעיני החמנייה והדלעת, הקוקוס והמלח.

2ממיסים את החמאה בסיר קטן. מוסיפים את הדבש או הסילאן ומבשלים תוך ערבוב 3-4 דקות.

3שופכים את תערובת החמאה על תערובת שיבולת השועל והאגוזים ומערבבים היטב.

4מחממים תנור ל-170 מעלות.

5משטחים את התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים במרכז התנור 10 דקות.

6מערבבים את התערובת בזהירות בעזרת כף עץ, משטחים שוב ואופים 10 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון.

7כשהגרנולה מגיעה לטמפרטורת החדר (ולא לפני) מפוררים אותה בעזרת הידיים. מוסיפים את הצימוקים או החמוציות, מערבבים ומאחסנים בצנצנת אטומה. הכמות מספיקה לצנצנת גרנולה גדולה.

8למוזלי: מרוקנים גביע יוגורט לקערה או כוס גדולה. מפזרים כמות יפה מהגרנולה ומסדרים את הפירות. זולפים דבש, סילאן או מעט מעדן פרי ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> רוצים לזכות בחופשה זוגית בפריז? לחצו כאן

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il