מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

עוגות גבינה אישיות עם מעדן פרי

לפעמים ארוחת בוקר מתוקה היא הדרך הכי טובה להתחיל את היום. עוגות הגבינה האישיות האלו, הן בדיוק בגודל הנכון ליד הקפה של הבוקר

|mako אוכל| פורסם08:26
עוגות גבינה אישיות עם מעדן פרי (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
צילום: חן שוקרון, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (12 מנות):

לבסיס

  • 100 גרם ביסקוויטים
  • 50 גרם פיסטוקים קלופים (ניתן להמיר באגוזי לוז / פקאן / שקדים)
  • 50 גרם חמאה מומסת

למלית הגבינה

  • 1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת 30%
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5% או 9%
  • 1גביע (150 גרם) יוגורט 3%
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
  • 2 ביצים

להגשה

  • 1/2 כוס מעדן פרי

אופן ההכנה:

1להכנת הבסיס: מחממים תנור ל-140 מעלות.

2במעבד מזון טוחנים יחד את הביסקוויטים והפיסטוקים לתערובת פירורית. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב לקבלת תערובת פירורית.

3מרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר. מניחים בכל שקע כף מתערובת הבסיס ומהדקים היטב.

4להכנת המלית: בקערה מערבבים יחד את 2 סוגי הגבינות, היוגורט, הסוכר, ומיץ הלימון. מוסיפים גם את הביצים ומערבבים עד להטמעה. מעבירים את הבלילה לכלי מזיגה.

5יוצקים את הבלילה מעל הבסיסים ומעבירים לתנור. אופים כ-25-30 דקות. העוגות צריכות להישאר לבנות ואף קצת רוטטות. מצננים לטמפרטורת החדר, מכסים ומעבירים לקירור, רצוי ללילה שלם.

6להגשה: מסירים בעדינות את עטרות הנייר, מניחים בצלחת הגשה ומניחים מעל כל עוגה כ-2 כפיות מעדן פרי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il