
לחמניות רכות במילוי שוקולדרוצים להפוך את החזרה ללימודים למשהו שכיף להיזכר בו? הטמינו בתיק של הילד שתי לחמניות כאלה, רכות ונהדרות, עם ממרח שוקולד בילט אין. למה שתיים? פשוט, כי איש עדיין לא הצליח לעצור אחרי אחת![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :ל-15-18 לחמניות:
למילוי:
לציפוי:
אופן ההכנה:1מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר, מוסיפים שמרים ומערבבים מעט. >>רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל? 2מתקינים את וו הלישה, מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה ומוסיפים תוך כדי לישה סוכר, מלח, שמן ושמנת חמוצה. 3מוסיפים כוס וחצי מים וממשיכים ללוש 8-10 דקות, עד שמתקבל בצק רך וגמיש. אם צריך מוסיפים עוד מים, מעט בכל פעם. 4מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה בשומן מכל צדדיו. מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של שעה וחצי שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו. בתבנית|צילום: קרן אגם, mako אוכל5מוציאים את הבצק מהקערה ולשים מעט על משטח נוח לעבודה להוצאת אוויר. 6מכינים תבנית תנור גדולה או מגש גדול מרופדים בנייר אפייה. 7מחלקים את הבצק ל-15-18 כדורים במשקל 105 גרם כל אחד. 8פותחים כל כדור בצק בידיים למעין פיתה שטוחה ומניחים כפית ממרח שוקולד במרכז. מפזרים קצת שוקולד צ'יפס או מניחים קוביית שוקולד, וסוגרים את הבצק מהשוליים למרכז. צובטים מעט ומגלגלים לכדור. 9מחממים תנור ל-180 מעלות. 10מניחים את הכדורים על המגש (שומרים על רווחים קטנים), מכסים במגבת נקייה ומתפיחים 30 דקות נוספות. 11מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים שומשום. 12אופים 20-25 דקות, עד שהלחמניות שחומות למראה. מוציאים ומצננים. תתכבדו!|צילום: קרן אגם, mako אוכל הופה!|צילום: קרן אגם, mako אוכל** ניתן להקפיא את הלחמניות כשהן טריות מאוד ועטופות היטב. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |