אוכל
אוכל

עוגת לימון מקסימה

עוגה אוורירית ורכה שמכינים בדקות ספורות בלבד. הסוד לרכות שלה טמון בלא פחות מאשר בשמן זית, שאת הטעם שלו ממש לא מרגישים

|mako אוכל| פורסם08:15
עוגת לימון ושמן זית (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
צילום: חן שוקרון, mako אוכל
Rating:4.3184reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 1 כוס (140 גרם) קמח

  • 1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1 כף גרידת לימון (מלימון גדול אחד)
  • 3 כפות (45 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי
  • 5 ביצים בגודל L
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן זית

אופן ההכנה:

1מחממים תנור לחום של 175 מעלות. מרפדים תבנית בקוטר 24 ס"מ או לתבנית אינגליש קייק, בנייר אפייה.

2מנפים לקערה את הקמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב. בקערה נפרדת מערבבים היטב את הסוכר עם גרידת הלימון. מוסיפים את מיץ הלימון, הביצים והשמן ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים היטב רק עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

3מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-25 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש (יש להיזהר מאפיית יתר). מצננים את העוגה לפני שמחלצים מתבנית האפייה.* לפני ההגשה מפדרים בנדיבות באבקת סוכר.* העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב עוד 3 ימים נוספים.* מבוסס על מתכון מתוך המגזין Gourmet.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא

>> רוצים לזכות בחופשה זוגית בפריז? לחצו כאן!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il